• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

JAK UBIJAĆ BIAŁKA

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Krok 1

Chcesz perfekcyjnie ubić jajka na bezę lub biszkopt? Upewnij się, czy naczynie w którym chcesz wykonać tą czynność jest idealnie czyste i suche.

Krok 2

Następnie do białek dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na koniec wlej odrobinę spirytusu, wódki, lub dowolnego alkoholu wysokoprocentowego. Ten ostatni zabieg ustabilizuje pianę.

Zobacz również

JAK UGOTOWAĆ ROSÓŁ, KTÓRY NIE MĘTNIEJE

zobacz poradę

Jabłecznik

zobacz poradę

JAK SMAŻYĆ OWOCE MORZA

zobacz poradę

JAK SPRAWDZIĆ CZY JAJKA SĄ GOTOWE

zobacz poradę

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra