• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

JAK UBIJAĆ BIAŁKA

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Krok 1

Chcesz perfekcyjnie ubić jajka na bezę lub biszkopt? Upewnij się, czy naczynie w którym chcesz wykonać tą czynność jest idealnie czyste i suche.

Krok 2

Następnie do białek dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na koniec wlej odrobinę spirytusu, wódki, lub dowolnego alkoholu wysokoprocentowego. Ten ostatni zabieg ustabilizuje pianę.

Zobacz również

JAK ZACHOWAĆ ŚWIEŻOŚĆ SAŁATY

zobacz poradę

Ciasto jogurtowe

zobacz poradę

Pieczone ziemniaki

zobacz poradę

Ciasto gruszkowe

zobacz poradę

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra