• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Emiliano Castagna

Italian food specialist

Właściciel agencji foodmarketingowej Socialkuchnia oraz studia kulinarnego Włoska Akademia Kulinarna. Wice prezes i członek zarządu we Włoskiej Izbie Handlowo-Przemysłowej w Polsce odpowiedzialny za sektor spożywczo-winiarski i turystyczny.

Mediolańczyk z pochodzenia. Od ponad 20 lat związany z branżą marketingową. W Warszawie mieszka i pracuje od 1995 roku. Miłość do gotowania ma we krwi, a sztuki kulinarnej uczył się, podglądając babcię Eles, która codziennie robiła pasta fresca, czyli świeży, domowy makaron. Gdy wracał ze szkoły na obiad, babcia zawsze mówiła: „bądź grzeczny i zjedz mięso, to wtedy dostaniesz makaron”. Oddaje to idealnie włoską kulturę jedzenia, w której makaron jest ukoronowaniem posiłku.

W wieku 14 lat sam zaczął gotować. Mówi o sobie, że jest szczęściarzem, bo dzięki doświadczeniu babci i rodzicom, którzy zawsze sięgali po najlepsze i często niszowe produkty kulinarne, nauczył  się doceniać jakościowe składniki i dziś tylko takie wykorzystuje. Najbardziej lubi gotować proste potrawy kuchni włoskiej i orientalnej. Jego popisowe dania to pizza, risotto, mule i świeże makarony.

Pasję do gotowania i życie Mediolańczyka w Warszawie możecie podglądać na Instagramie: @emilianocastagna

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra