Gotowanie zawsze odgrywało ważną rolę w moim życiu. Jako dziecko zawsze kręciłem się w kuchni, bladym świtem jeździłem na targ z wujkiem, który prowadził restaurację w okolicy Bergamo. Tam nauczyłem się podstaw – jak rozpoznać świeżą rybę, stwierdzić, czy warzywa są warte swojej ceny, a kawałek mięsa odpowiedni do planowanego dania. Moją pierwszą nauczycielką była oczywiście moja mama – mistrzyni tradycyjnej,domowej kuchni włoskiej. Jako student utrzymywałem się przez wiele lat z pracy w restauracjach we Włoszech i za granicą, co ukształtowało mnie później jako kucharza.Wielokrotnie uczestniczyłem jako juror w konkursach kulinarnych, jako współwłaściciel Socialkuchnia prowadziłem komentowane wydarzenia kulinarne.
Będę przed Państwem odkrywał tajniki kuchni włoskiej.
Kiedy nie gotuję lub nie karmię przyjaciół, to rozmawiam o gotowaniu.
Pasją i miłością do gotowania nie umiem się nie podzielić.
To, co sprawia, że kuchnia jest wyśmienita, to dbałość o jakość produktów, prostota kompozycji, szacunek dla smaku, konsystencji i charakteru wykorzystywanych składników oraz dbałość o ostateczny efekt. Te wartości będę się starał przekazywać w prowadzonych przeze mnie warsztatach.