• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj

Makarony

Fioletowy makaron z kapustą i boczkiem

10/03/2022 by client

Przygotowanie: Kapustę blendujemy i dodajemy stopniowo mąkę aż do połączenia składników. Zagniatamy ciasto i formujemy kulkę, Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Wałkujemy i wycinamy i wycinamy makaron. Na patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy boczek. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut. Przekładamy na patelnię z boczkiem i mieszamy…. Read more →

Spaghetti z atramentem z sepii

10/03/2022 by client

Przygotowanie: Na zimną patelnię dodajemy oliwę, czosnek, anchois i chili. Podsmażamy. Po minucie dodajemy oliwki, podsmażamy kolejną minutę i dodajemy pomidory. Makaron gotujemy krócej o minuty niż podaje instrukcja. Przekładamy na patelnię i gotowe!

DWUKOLOROWY MAKARON DOMOWY, CZYLI TAGLIATELLE CAPRESE

27/10/2020 by client

DWUKOLOROWY MAKARON DOMOWY, CZYLI TAGLIATELLE CAPRESE PRZYGOTOWANIE Sos Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy ząbek czosnku i dodajemy pomidorki datterini Mutti. Gotujemy na małym ogniu przez 5 min. Dodajemy bazylię, sól i pieprz. Zdejmujemy z ognia. Czerwony makaron Jajka mieszamy z koncentratem pomidorowym i przelewamy do miski z przesianą mąką. Zaczynamy wyrabiać ciasto za pomocą widelca,… Read more →

MAKARON BUCATINI ALLA CARUSO

27/10/2020 by client

MAKARON BUCATINI ALLA CARUSO PRZYGOTOWANIE Pomidorki kroimy w kostkę i odkładamy na bok. Papryki oczyszczamy, kroimy w kostkę i odkładamy. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki o grubości 3 mm i obtaczamy je w mące. Następnie cukinię smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, aż się zarumienią. Usmażoną cukinię wykładamy na kawałku ręcznika papierowego aby odsączyć… Read more →

Spaghetti z kremem z sera Grana Padano ChNP

26/08/2020 by client

Spaghetti z kremem z sera Grana Padano ChNP PRZYGOTOWANIE Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojonego w kostkę selera, marchewkę i cebulę. Do garnka z wrzącą osoloną wodą wrzucamy spaghetti Barilla i gotujemy według instrukcji producenta. Następnie wrzącą wodą oblewamy przez 2 min czosnek. Sparzony czosnek studzimy i blendujemy z oliwą do uzyskania kremowej konsystencji…. Read more →

Bucatini z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami

26/08/2020 by client

Bucatini z serem Pecorino Romano ChNP i orzeszkami PRZYGOTOWANIE Orzeszki wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przekładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 10 min. W moździerzu ubijamy czerwony pieprz z uprażonymi orzechami i czosnkiem, do uzyskania pasty z widocznymi większymi kawałkami. Następnie w głębokim garnku na odrobinie oliwy podsmażamy pastę… Read more →

Pikantne linguine z małżami

26/08/2020 by client

Pikantne linguine z  małżami PRZYGOTOWANIE Paprykę i chili kroimy w bardzo cienkie paseczki i wrzucamy do garnuszka z odrobiną oliwy, ugniecionymi ząbkami czosnku bez skory, solą i pieprzem. Całość podsmażamy. Jak tylko papryczka zacznie robić się miękka dodajemy oczyszczone wcześniej mule, wino i sok z cytryny. Podnosimy ogień i gotujemy mieszając od czasu do czasu… Read more →

Spaghetti pełnoziarniste z tuńczykiem i kremem z pieczonego bakłażana

26/08/2020 by client

Spaghetti pełnoziarniste z tuńczykiem i kremem z pieczonego bakłażana PRZYGOTOWANIE Bakłażana myjemy i kroimy w duże kawałki. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez 60 min. Łodygi selera kroimy w drobne kawałki i podsmażamy do miękkości na patelni z odrobiną oliwy, czosnkiem, solą i pieprzem…. Read more →

Spaghettini z kandyzowanymi pomidorkami i świeżą burratą

26/08/2020 by client

SPAGHETTINI Z KANDYZOWANYMI POMIDORKAMI I ŚWIEŻĄ BURRATĄ PRZYGOTOWANIE Pomidorki kroimy na pół. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy solą i cukrem w proporcjach 1:2 i mieszamy. Następnie przekładamy do nagrzanego do 100 st C piekarnika na 1 godzinę razem z ugniecionym ząbkiem czosnku. W międzyczasie bardzo cienko siekamy pietruszkę. W garnku… Read more →

Pappardelle z kiełbaską i serem Pecorino Romano ChNP

20/03/2020 by client

PAPPARDELLE Z KIEŁBASKĄ I SEREM PECORINO ROMANO CHNP PRZYGOTOWANIE Makaron Do miski przesiewamy mąkę, w środku robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Dodajemy szczyptę soli i zaczynamy wyrabiać ciasto, na początku za pomocą widelca, a następnie rękami od zewnątrz do wewnątrz. Ciasto wyrabiamy przez ok 10 min, formujemy kulkę i obwijamy folią spożywczą. Odkładamy na 30… Read more →

  • Idź do strony 1
  • Idź do strony 2
  • Idź do strony 3
  • Interim pages omitted …
  • Idź do strony 10
  • »

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra