Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 9 sierpnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie burgery? Chcecie poznać łatwe ale bardzo smakowite sposoby ich przyrządzania? Wiedzieliśmy to już wcześniej i w odpowiedzi na entuzjazm tych, którzy wzięli udział w pierwszej edycji spotkania dedykowanemu właśnie burgerom, zaplanowaliśmy kolejne. I zapewne na tym nie skończymy. Wyszukane, estetyczne i pyszne. Takie będą burgery Marco: z różnego gatunku mięs, z rybą, z serami i obfitością warzyw… Przyjdźcie, zróbcie, zjedzcie, jeśli zostanie zabierzcie do domów, ale potem koniecznie podzielcie się wrażeniami.
W przyrządzeniu burgerów pomoże Wam Marco Ghia, a w gotowaniu – intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Burger cielęcy z grillowaną cytryną, pomidorem serwowany z sosem z tuńczyka, miętą oraz chrupiącą sałatą
- Cheeseburger z mieloną wieprzowiną i kalabryjską salami soppressata z blanszowanym czosnkiem, świeżymi ziołami i serem stracchino
- Burger wołowy z Angusa z grillowanymi porami, sałatą, pomidorami i sosem TABASCO® Chipotle
- Burger z dorsza, chrupiącą cieciorką i warzywami oraz domowym sosem tatarskim
- Burger z czerwoną radicchio, anchovies, serem Scamorza, cykorią i karmelizowanym sokiem jabłkowym