• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

5 x BURGER

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 15 czerwca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 15 czerwca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Burger klasyczny, czy alternatywny? W jakiej bułce? Z sosem, czy bez niego? Przyrządzenia takiego rodzaju kanapki jest miliony. I choć definicja opisuje to danie jako przedstawiciela grupy Fast-food, nie musi się ono kojarzyć tylko z tym określeniem. Bo jak wiemy, w zdrowej kuchni lub choć tej mniej szkodliwej, żywności typu Fast – food nie zalecamy. Na warsztacie dedykowanym burgerom Marco pokaże Wam pięć super możliwości, niekoniecznie przypominających klasyk z kotletem w środku. Każdy znajdzie coś dla siebie podczas tego spotkania, a dodatkowo, nauczy się to przygotowywać. Pięć odsłon, pięć kombinacji smakowych, pięć różnych rodzajów białka. Sporo dodatków, kolorów i sycących pyszności. Przybywajcie tłumnie z pustymi żołądkami.

Uwaga: z uwagi na to, że podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, mogą brać w nim udział osoby w wieku 18+.

Umiejętności i dobry humor przekaże Wam Marco Ghia, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne od marki Whirlpool z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection. Do potraw zaserwujemy piwo marki Inne Beczki.

 

Udostępnij44
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Cheesburger z wołowiną, listkiem chrupiącego boczku, sosem Tabasco Chipotle, papryką, majonezem ze świeżymi ziołami i plastrem pikatnego sera Provolone oraz sałatą w cytrynie i pieprzu
  • Burger z żeberkami wieprzowymi marynowanymi w sosie Ponzu z malinowym pomidorem, kiełkami buraka, endywią i bawarskim sosem musztardowo-miodowym
  • Czarny burger z krewetkami w sosie bisque, płatkiem ciasta z ciecierzycy, zieloną fasolką i białą cebulką w natce pietruszki
  • Burger z grillowanym podudziem kurczaka w sosie teriyaki, cukinią i świeżą miętą, cykorią, oliwą z oliwek extra vergine, rodzynkami oraz majonezem bio
  • Burger z panierowanym serem mozzarella, pieczonymi pomidorkami w tymianku, jajkiem, szczypiorkiem, szparagami i ogórkami konserwowymi
Udostępnij44
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra