Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 15 czerwca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Burger klasyczny, czy alternatywny? W jakiej bułce? Z sosem, czy bez niego? Przyrządzenia takiego rodzaju kanapki jest miliony. I choć definicja opisuje to danie jako przedstawiciela grupy Fast-food, nie musi się ono kojarzyć tylko z tym określeniem. Bo jak wiemy, w zdrowej kuchni lub choć tej mniej szkodliwej, żywności typu Fast – food nie zalecamy. Na warsztacie dedykowanym burgerom Marco pokaże Wam pięć super możliwości, niekoniecznie przypominających klasyk z kotletem w środku. Każdy znajdzie coś dla siebie podczas tego spotkania, a dodatkowo, nauczy się to przygotowywać. Pięć odsłon, pięć kombinacji smakowych, pięć różnych rodzajów białka. Sporo dodatków, kolorów i sycących pyszności. Przybywajcie tłumnie z pustymi żołądkami.
Uwaga: z uwagi na to, że podczas warsztatu będzie serwowany alkohol, mogą brać w nim udział osoby w wieku 18+.
Umiejętności i dobry humor przekaże Wam Marco Ghia, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne od marki Whirlpool z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection. Do potraw zaserwujemy piwo marki Inne Beczki.
Menu:
- Cheesburger z wołowiną, listkiem chrupiącego boczku, sosem Tabasco Chipotle, papryką, majonezem ze świeżymi ziołami i plastrem pikatnego sera Provolone oraz sałatą w cytrynie i pieprzu
- Burger z żeberkami wieprzowymi marynowanymi w sosie Ponzu z malinowym pomidorem, kiełkami buraka, endywią i bawarskim sosem musztardowo-miodowym
- Czarny burger z krewetkami w sosie bisque, płatkiem ciasta z ciecierzycy, zieloną fasolką i białą cebulką w natce pietruszki
- Burger z grillowanym podudziem kurczaka w sosie teriyaki, cukinią i świeżą miętą, cykorią, oliwą z oliwek extra vergine, rodzynkami oraz majonezem bio
- Burger z panierowanym serem mozzarella, pieczonymi pomidorkami w tymianku, jajkiem, szczypiorkiem, szparagami i ogórkami konserwowymi