• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

ALPEJSKIE SMAKI WŁOSKIE

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 19 stycznia 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn Kuchnia,  mają przyjemność  zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 stycznia 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Włochy kojarzą nam się w większości z klimatem śródziemnomorskim – ciepłym morzem, słonecznym, długim latem, temperaturami odpowiednimi dla ciepłolubnych i oryginalnymi włoskimi lodami pistacjowymi. I słusznie! Ale pamiętajmy, że Italia to także piękne górskie szlaki, śnieżne szaleństwa i zapierający dech w piersiach krajobraz Alp. Zimowy warsztat kuchni włoskiej prowadzony przez Cristinę, jest dedykowany właśnie smakom malowniczych kurortów alpejskich. Poznacie m.in. Pizzoccheri, czyli makaron gryczany z dodatkami pochodzący z doliny Valtellina, przygotujecie prawdziwą Polentę z Livigno, a na deser strudel jabłkowy – idealną słodkość na zimę! Przeniesiecie się w klimat białego wypoczynku wśród gór, umilonego rozgrzewającymi potrawami tamtejszych miejsc… A presto!

Wyjątkowe popołudnie spędzicie dzięki Cristina Catese oraz magazynowi Kuchnia, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.

Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pizzoccheri, czyli makaron gryczany z ziemniakami, kapustą, 2 rodzajami serów z masłem i szałwią
  • Polenta gryczana z masłem, serem alpejskim Bitto i gulaszem z dziczyzną
  • Tradycyjne knedle tyrolskie w bulionie
  • Spatzel z Trentino ze śmietaną, boczkiem i Parmigiano Reggiano
  • Strudel jabłkowy
Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra