Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn Kuchnia, mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 stycznia 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Włochy kojarzą nam się w większości z klimatem śródziemnomorskim – ciepłym morzem, słonecznym, długim latem, temperaturami odpowiednimi dla ciepłolubnych i oryginalnymi włoskimi lodami pistacjowymi. I słusznie! Ale pamiętajmy, że Italia to także piękne górskie szlaki, śnieżne szaleństwa i zapierający dech w piersiach krajobraz Alp. Zimowy warsztat kuchni włoskiej prowadzony przez Cristinę, jest dedykowany właśnie smakom malowniczych kurortów alpejskich. Poznacie m.in. Pizzoccheri, czyli makaron gryczany z dodatkami pochodzący z doliny Valtellina, przygotujecie prawdziwą Polentę z Livigno, a na deser strudel jabłkowy – idealną słodkość na zimę! Przeniesiecie się w klimat białego wypoczynku wśród gór, umilonego rozgrzewającymi potrawami tamtejszych miejsc… A presto!
Wyjątkowe popołudnie spędzicie dzięki Cristina Catese oraz magazynowi Kuchnia, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Pizzoccheri, czyli makaron gryczany z ziemniakami, kapustą, 2 rodzajami serów z masłem i szałwią
- Polenta gryczana z masłem, serem alpejskim Bitto i gulaszem z dziczyzną
- Tradycyjne knedle tyrolskie w bulionie
- Spatzel z Trentino ze śmietaną, boczkiem i Parmigiano Reggiano
- Strudel jabłkowy