Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić kurs gotowania, który odbędzie się 22 września 2017, od 19:00 do 22:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Wrzesień oznacza zazwyczaj koniec wakacji, jak więc przetrwać ten ciężki czas? Idealnym rozwiązaniem jest przygotowanie włoskiego aperitivo w gronie przyjaciół! Ten rytuał narodził się w Mediolanie i bardzo szybko rozprzestrzenił w całych Włoszech jako okazja do towarzyskiego spotkania i skubnięcia drobnych i pysznych przekąsek.
Razem z Marco przeniesiecie się na chwilę do włoskiej knajpki, w której panuje gwar rozmów, śmiechu i, co najważniejsze, serwowane są pyszne włoskie przekąski. Aperitivo nie może odbyć się bez jednej rzeczy – oczywiście na stole musi znaleźć się Aperol Spritz!
Marco dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Aperol zadba o schłodzony Aperol Spritz, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%!
Menu:
- Aperol Spritz
- Mini tramezzini farciti, czyli mini kanapeczki z aromatycznymi nadzieniami
- Cestini si Prosciutto crudo, czyli koszyczki z szynki Prosciutto
- Palline di Zola e pistacchi, czyli kulki z gorgonzoli i pistacji
- Salvia Fritta con acciughe, czyli smażona szałwia z anchois
- Crostini con crema di zucca e noci, czyli pieczony chlebek z kremem z dyni i orzechami włoskimi
- “Pizzette“ facili al tonno, małe pizzetki z tuńczykiem
- Pinzimonio Light, słupki warzyw z sosami