KURS GOTOWANIA: APERITIVO Z EMILIANO odbędzie się 30 czerwca 2023 r w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
La dolce vita to słodkie życie, które polega na czerpaniu z niego jak największej przyjemności, bez pośpiechu, w gronie bliskich i znajomych bądź nieznajomych. Wpasowuje się idealnie w kolejne włoskie określenie, a dokładnie l’aperitivo, które jest kwintesencją włoskiego stylu życia. Przekąski podawane w kameralnych włoskich knajpkach, spotkania wśród przyjaciół okraszone koktajlami i drinkami – to jest to!
Jeśli nie mieliście okazji być jeszcze we Włoszech, lub chcielibyście poczuć atmosferę włoskich gwarnych barów i restauracji, zapraszamy Was serdecznie na warsztaty ze spritzem, które poprowadzi Emiliano.
Na kursie z Emiliano przeniesiecie się do Italian Bar, czyli włoskiego baru. Przygotujecie wspólnie orzeźwiające włoskie koktajle typu Spritz, a do nich aromatyczne przekąski. To idealny czas na spędzenie wieczoru w gronie przyjaciół i znajomych oraz pomysł na rozpoczęcie weekendu. Będzie jak zawsze smacznie i wesoło!
Ze względu na serwowany alkohol, warsztat przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Alkohol dostarczy nasz partner North Coast.
Menu:
- Rossini z prosecco
- Mini bruschetty z salami i oliwkami & paluszki serowe z ciasta francuskiego z selekcją włoskich wędlin
- Negroni Spritz
- Cannoli z tatarem wołowym
- Aperol Spritz
- Wytrawna serowa tarta z patelni
- Hugo Spritz
- Pieczona ricotta
- Limoncello Spritz
- Rurki z mascarpone i pistacjami
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.