Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 2 października 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Bakłażan, czyli gruszka miłości intryguje swoim wyjątkowym kolorem. Oberżyna, bo pod taką nazwą również występuje, pochodzi z dalekich Indii. Obecnie stanowi istotny składnik przypisywany kuchni śródziemnomorskiej. Grillowany, pieczony, a może w wersji na słodko? Podczas warsztatów w naszej Akademii, Marco Ghi zdradzi Wam sekrety przygotowywania bakłażana według przepisów włoskiej kuchni. Przyrządzicie pyszną cotolettę z bakłażana oraz parmigianę zapiekaną w chrupiącej panierce. Szykuje się wspaniała włoska uczta!
Menu:
- Bruschetta z bakłażana alla siciliana z koprem włoskim i solonym serem ricotta
- Cotoletta z bakłażana z miętą, serem Grana Padano ChNP i sosem ze świeżych pomidorów i bazylii
- Pasta N’casciata z pieca
- Parmigiana in carrozza, czyli bakłażany panierowane i smażone w chlebie tostowym
- Bakłażan na słodko z czekoladą z riviery Amalfi
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Włoskie przysmaki na bazie bakłażana ugotujecie z Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.