• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

BAKŁAŻAN PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 2 października 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 2 października 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Bakłażan, czyli gruszka miłości intryguje swoim wyjątkowym kolorem. Oberżyna, bo pod taką nazwą również występuje, pochodzi z dalekich Indii. Obecnie stanowi istotny składnik przypisywany kuchni śródziemnomorskiej. Grillowany, pieczony, a może w wersji na słodko? Podczas warsztatów w naszej Akademii, Marco Ghi zdradzi Wam sekrety przygotowywania bakłażana według przepisów włoskiej kuchni. Przyrządzicie pyszną cotolettę z bakłażana oraz parmigianę zapiekaną w chrupiącej panierce. Szykuje się wspaniała włoska uczta!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bruschetta z bakłażana alla siciliana z koprem włoskim i solonym serem ricotta
  • Cotoletta z bakłażana z miętą, serem Grana Padano ChNP i sosem ze świeżych pomidorów i bazylii
  • Pasta N’casciata z pieca
  • Parmigiana in carrozza, czyli bakłażany panierowane i smażone w chlebie tostowym
  • Bakłażan na słodko z czekoladą z riviery Amalfi

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Włoskie przysmaki na bazie bakłażana ugotujecie z Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra