Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 7 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Fioletowy, uniwersalny, ciekawy w smaku i łatwy w przygotowaniu pochodzący z tropikalnej Afryki, Egiptu, Arabii i Indii… oto bakłażan. Przybądźcie na kurs gotowania, podczas którego nasz włoski szef kuchni Marco zapozna Was z technikami przyrządzania tego warzywa i pokaże różne warianty smakowe inspirowane kuchniami świata, wśród których oczywiście znajdzie się pozycja rodem z Italii! Będzie to przepyszne spaghetti w stylu sycylijskim – alla norma. Pozostałe opcje wykorzystania gruszki miłosnej, czyli bakłażana w kuchni znajdziecie poniżej w menu, ale to tylko przedsmak. Prawdziwą przygodę z gotowaniem zakończoną wspólną ucztą możecie odbyć już na początku lutego w naszej Akademii. Czekamy na Was!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Kurs gotowania z bakłażanem w roli głównej poprowadzi Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Spaghetti alla norma w stylu sycylijskim
- Bakłażan po japońsku marynowany w teriyaki z cytrynowym ryżem i świeżą, aromatyczną natką pietruszki
- Lekko przysmażony bakłażan z nutą chili, miodem gryczanym i białym serkiem przyrządzony na sposób libański
- Wrapy z bakłażana po grecku wypełnione papryką i prażonym sezamem
- Pieczony bakłażan w tajskim stylu z curry i cieciorką