• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: BAKŁAŻAN

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 7 lutego 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 7 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Fioletowy, uniwersalny, ciekawy w smaku i łatwy w przygotowaniu pochodzący z tropikalnej Afryki, Egiptu, Arabii i Indii… oto bakłażan. Przybądźcie na kurs gotowania, podczas którego nasz włoski szef kuchni Marco zapozna Was z technikami przyrządzania tego warzywa i pokaże różne warianty smakowe inspirowane kuchniami świata, wśród których oczywiście znajdzie się pozycja rodem z Italii! Będzie to przepyszne spaghetti w stylu sycylijskim – alla norma. Pozostałe opcje wykorzystania gruszki miłosnej, czyli bakłażana w kuchni znajdziecie poniżej w menu, ale to tylko przedsmak. Prawdziwą przygodę z gotowaniem zakończoną wspólną ucztą możecie odbyć już na początku lutego w naszej Akademii. Czekamy na Was!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes. 

Kurs gotowania z bakłażanem w roli głównej poprowadzi Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij9
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Spaghetti alla norma w stylu sycylijskim
  • Bakłażan po japońsku marynowany w teriyaki z cytrynowym ryżem i świeżą, aromatyczną natką pietruszki
  • Lekko przysmażony bakłażan z nutą chili, miodem gryczanym i białym serkiem przyrządzony na sposób libański
  • Wrapy z bakłażana po grecku wypełnione papryką i prażonym sezamem
  • Pieczony bakłażan w tajskim stylu z curry i cieciorką
Udostępnij9
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra