Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 19 lipca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Już po raz trzeci, zapraszamy na kulinarne szaleństwo piwne z Marco! Kto miał okazję już uczestniczyć w takim spotkaniu doskonale wie, że to świetna i jednocześnie edukacyjna zabawa. Na warsztatach Beer Party vol. 3, Marco zdradzi Wam, jak wykorzystać “złoty trunek” do gotowania, zdradzi swoje cenne przepisy i opowie Wam o tym, czym różnią się poszczególne rodzaje piwa. Zamówcie ładną, letnią pogodę, zabierzcie uśmiech i dobre towarzystwo. Do zobaczenia!
Uwaga: na warsztatach będzie serwowany alkohol, także uczestnicy powinni mieć ukończone 18 lat.
W przyrządzeniu przepysznych potraw pomoże Wam Marco Ghia, piwa dostarczą Inne Beczki, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Małże w jasnym piwie z różowym pieprzem, pietruszką oraz chrupiącymi grzankami
- Żeberka wieprzowe podawane z sosem ‘sticky’ na czerwonym piwie z fasolką szparagową, szczypiorkiem, rozmarynem i octem balsamicznym
- Kalafior, brokuł i cukinia smażone w zimnym cieście piwnym z ziołami serwowane z pomidorami oraz sosem na bazie piwa i miodu
- Sałata z grillowanym kurczakiem, sosem piwnym, młodymi ziemniaczkami, tymiankiem oraz majonezem
- Panna cotta z sosem piwnym i orzeźwiającą skórką cytrynową