• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

BEER PARTY VOL.4

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 21 września 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 21 września 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Stęskniliście się za smakami z nutą złotego trunku? Marco Ghia zaprasza na kolejną (już 4!) wesołą, piwną biesiadę. Jak wiecie October Fest już niedługo, dlatego warto, żebyście już teraz przećwiczyli menu na własne Beer Party, które zorganizujecie dla swoich rodzin i przyjaciół! Zapewniamy, że będzie przepysznie, nietuzinkowo i inspirująco. Nauczycie się wypiekać focaccię, przygotujecie smakowity makaron z sosem na bazie piwa, przyrządzicie ragout z maślakami, a wieczór zakończycie pogryzając słodkie wafelki maczane w jogurtowo-waniliowym sosie.

Z uwagi na to, że na warsztatach będzie serwowany alkohol, udział mogą brać tylko osoby w wieku 18 +

Piwne smaki odkryjecie wspólnie z Marco Ghia, trunki dostarczy marka Inne Beczki, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij7
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mini focaccie na bazie Piwa Lager Inne Beczki z szałwią, serem Stracchino i makiem
  • Rostis ziemniaczane z wątróbką drobiową, winogronami serwowane z majonezem piwnym
  • Carpaccio z buraka marynowane w piwie z karmelizowanymi orzechami laskowymi, pancettą i natką pietruszki
  • Stek Bavette z sosem z jasnego piwa, chili i serem Pecorino Romano
  • Ragout z kurczaka w ciemnym sosie piwnym Stout Inne Beczki z maślakami, brukselką i chrupiącą skórką kurczaka
  • Słodkie piwne gofry z miodem serwowane z sosem jogurtowo-waniliowym i wiśniami
Udostępnij7
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra