Kuba Kordyś, pasjonat gotowania, bloger, ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 6 lipca 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Chcecie ograniczyć spożycie mięsa, ale wydaje Wam się to trudne? Boicie się, że nie wytrzymacie bez mięsnych smaków? Nie wiecie, jak się do tego zabrać? Chcecie dowiedzieć się, jak wykorzystać warzywa, które zostały z rosołu, albo reanimować zwiędniętą marchewkę? To właśnie warsztaty dla Was! Na zajęciach dowiecie się jak w kilka chwil przygotować roślinną ucztę, która zadowoli największego fana mięsa, a przy okazji sprawdzi się jako menu na domówkę, czy grilla. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą dobrego humoru i pojemników na to, czego nie zdążymy zjeść na warsztatach!
Ciekawe pomysły na bezmięsne dania zaprezentuje Wam Kuba Kordyś, a gotowanie umożliwią intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Wytrawne muffiny z konfiturą z białej cebuli
- Wegański dip serowy z chrupiącymi warzywami
- Wegański smalczyk podawany na kromce wiejskiego chleba z ogórkiem kiszonym
- Wege burgery 'no waste' z wegańskim majonezem i sosem musztardowym w domowej bułce
- Deser: krem z nerkowców z gorzką czekoladą i owocami leśnymi