KURS GOTOWANIA: WEGAŃSKA UCZTA odbędzie się 28 maja 2022 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy przygotowanie wegańskiej uczty to wyzwanie? Część z nas musi się mocno nagłowić, gdy przychodzi czas, by ugościć weganina. A może już wiecie, że mięso nie musi być wcale w centrum stołu, żeby było pysznie i bogato? Zapewniamy, że wszyscy wyjdą z naszego spotkania najedzeni i zainspirowani.
Zapraszamy na wegańskie warsztaty, po których będziecie mieli przynajmniej kilka pomysłów oraz inspiracji na dania, które nie tylko nie zawierają mięsa, jajek czy nabiału, ale też smakują tak genialnie, że każdy będzie się nimi zajadał z przyjemnością. Wyciągniemy pełnię smaku z prostych produktów roślinnych, pomysłowo je zestawimy i stworzymy niezapomniane przepisy. Wegańskie śniadania, obiady czy całe uczty przestaną być wyzwaniem!
Wegańska uczta Kasi to świetny pomysł na imprezę tematyczną, przemycenie warzyw do diety rodziny albo po prostu ciekawe urozmaicenie codziennych posiłków!
Menu:
- Karmelizowane marchewki z imbirem i majonezem o smaku pieczonego czosnku
- Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami i orzechową okrasą
- Pasztet z warzyw korzeniowych z sosem paprykowym
- Ziołowe podpłomyki, paprykowy hummus i chrupiące warzywa w lekkiej marynacie
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Pomysły na wegańskie dania przekaże Wam Kasia Bukowska, a gotowanie umożliwi nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi sprzętami do zabudowy z linii W Collection marki Whirlpool.