Katarzyna Bukowska, pasjonatka dobrego gotowania, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 23 lutego 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy coś takiego jak bezmięsna uczta jest w ogóle możliwe? Jeśli macie wątpliwości, przyjdźcie na warsztaty z Kasią. A może już wiecie, że mięso nie musi być wcale w centrum stołu, by było pysznie i bogato? Zapewniamy, że wszyscy wyjdą z naszego spotkania najedzeni, szczęśliwi i zainspirowani. Skupimy się na warzywach – będziemy je piec, gotować, grillować, miksować, łączyć z mąką, nabiałem, przyprawami i wydobywać z nich pełnię smaku. Nasze propozycje będą zdrowe, kolorowe, pachnące i tak pyszne, że braku mięsa nikt nie zauważy. Bezmięsna uczta to świetny pomysł na imprezę tematyczną, przemycenie warzyw do diety rodziny albo po prostu ciekawe urozmaicenie codziennych posiłków!
Pomysły na bezmięsne dania przekaże Wam Katarzyna Bukowska, a gotowanie umożliwi nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Karmelizowane marchewki z imbirem i domowym majonezem z pieczonego czosnku
- Pierogi z kaszą gryczaną, białym serem i grzybami
- Kopytka z batatów z grillowanymi warzywami
- Pasztet z warzyw korzeniowych z sosem paprykowym
- Delikatne bułeczki owsiane z pastą z zielonego groszku i domowym hummusem