Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 czerwca 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jak już wiemy z wieloletniego doświadczenia uczestnicy naszych warsztatów przepadają za pizzą, włoską pastą, wypiekami ale także serem Ricotta, Grana Padano i… pomidorami. Mieszkańcy Italii mają do tych warzyw wspaniały dostęp z uwagi na inne warunki atmosferyczne, ale w naszym kraju, także sobie radzimy. Na warsztacie z Cristiną, dowiecie się, jakie połączenie jest Waszym ulubionym. Białe, czyli pyszne, aromatyczne sery w towarzystwie intensywnej i energetyzującej czerwieni z pomidorów z pewnością zadowoli niejednego smakosza. Wykorzystamy wysokiej jakości produkty pomidorowe, dzięki którym nauczycie się komponować wiele wyjątkowych dań. Od mini bruscchettek z różnymi kremami, które uwielbia każdy przez włoskie „zawijasy” involtini po prawdziwie neapolitańskie brioche. A dodatkowo? Zioła, orzechy i oliwa z oliwek extra vergine. Mniam, przybywajcie tłumnie!
Czerwcowy, biało-czerwony dzień umili Wam Cristina, produkty pomidorowe zapewni Mutti, sery Galbani, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Małe bruschettki z czterema kremami:
- - kremem ricotta Galbani z prażonymi orzechami, tymiankiem, oliwą z oliwek extra vergine i pomidorami San Marzano Mutti
- - kremem ricotta Galbani, pomidorami San Marzano Mutti, oliwą z oliwek extra vergine, prażonymi pistacjami oraz bazylią
- - pesto z rukolą, sera ricotta Galbani, czerwoną bazylią i pomidorami ciliegini Mutti
- - kremem ricotta Galbani z kurkumą, jajkami, czarnuszką i galaretką passata pomidorowa Mutti
- Gnocchi z sera ricotta Galbani i szynki w delikatnym sosie Gorgozola Galbani cremoso z prażonymi pestkami dyni oraz redukowanym sosem pomidorowym na bazie passaty Mutti
- Involtini z cukinii oraz bakłażana nadziewane serem ricotta Galbani, chrupiącym boczkiem, kruszonymi, prażonymi orzechami z pomidorowym sosem polpa Mutti, świeżą bazylią oraz serem Grana Padano Galbani
- Koszyczki z sera Grana Padano nadziewane mixem warzyw sezonowych z sosem pomidorowym pelati Mutti i serem ricotta Galbani
- Neapoletańskie mini brioche z kremem serowym ricotta i mascarpone Galbani