• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

BIAŁO-CZERWONA KUCHNIA WŁOSKA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 8 czerwca 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 czerwca 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Jak już wiemy z wieloletniego doświadczenia uczestnicy naszych warsztatów przepadają za pizzą, włoską pastą, wypiekami ale także serem Ricotta, Grana Padano i… pomidorami. Mieszkańcy Italii mają do tych warzyw wspaniały dostęp z uwagi na inne warunki atmosferyczne, ale w naszym kraju, także sobie radzimy. Na warsztacie z Cristiną, dowiecie się, jakie połączenie jest Waszym ulubionym. Białe, czyli pyszne, aromatyczne sery w towarzystwie intensywnej i energetyzującej czerwieni z pomidorów z pewnością zadowoli niejednego smakosza. Wykorzystamy wysokiej jakości produkty pomidorowe, dzięki którym nauczycie się komponować wiele wyjątkowych dań. Od mini bruscchettek z różnymi kremami, które uwielbia każdy przez włoskie „zawijasy” involtini po prawdziwie neapolitańskie brioche. A dodatkowo? Zioła, orzechy i oliwa z oliwek extra vergine. Mniam, przybywajcie tłumnie!

Czerwcowy, biało-czerwony dzień umili Wam Cristina, produkty pomidorowe zapewni Mutti, sery Galbani, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij5
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Małe bruschettki z czterema kremami:
  • - kremem ricotta Galbani z prażonymi orzechami, tymiankiem, oliwą z oliwek extra vergine i pomidorami San Marzano Mutti
  • - kremem ricotta Galbani, pomidorami San Marzano Mutti, oliwą z oliwek extra vergine, prażonymi pistacjami oraz bazylią
  • - pesto z rukolą, sera ricotta Galbani, czerwoną bazylią i pomidorami ciliegini Mutti
  • - kremem ricotta Galbani z kurkumą, jajkami, czarnuszką i galaretką passata pomidorowa Mutti
  • Gnocchi z sera ricotta Galbani i szynki w delikatnym sosie Gorgozola Galbani cremoso z prażonymi pestkami dyni oraz redukowanym sosem pomidorowym na bazie passaty Mutti
  • Involtini z cukinii oraz bakłażana nadziewane serem ricotta Galbani, chrupiącym boczkiem, kruszonymi, prażonymi orzechami z pomidorowym sosem polpa Mutti, świeżą bazylią oraz serem Grana Padano Galbani
  • Koszyczki z sera Grana Padano nadziewane mixem warzyw sezonowych z sosem pomidorowym pelati Mutti i serem ricotta Galbani
  • Neapoletańskie mini brioche z kremem serowym ricotta i mascarpone Galbani
Udostępnij5
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra