Katarzyna Bukowska ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 lutego 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy sobotnie południe Was również nastraja do długiej, nieśpiesznej biesiady z bliskimi u boku? Nam tylko to w duszy gra i dzisiaj chcemy zaprosić Was do naszej kuchni i wspólnie przygotować wyśmienite dania, które zachwycą wszystkie podniebienia. Z chęcią odtworzycie je później w zaciszu domowym – większość z nich możecie całkowicie lub częściowo przyrządzić z wyprzedzeniem, dzięki czemu w dniu brunchu zostanie Wam tylko nakryć do stołu, wstawić czekające pyszności do pieca albo szybko dokończyć zaczętą już pracę. Wasi przyjaciele z pewnością będą zachwyceni mając tyle opcji do wyboru. Jedni wolą na słono, drudzy na słodko, jedni na ciepło, inni na zimno, ale dla każdego znajdziemy coś doskonałego. Burgery, jajka, tosty, awokado, boczek, omlety, ciasto drożdżowe, bakalie, granola, smoothie, racuszki, karmel… Z takimi smakołykami na stole nawet nie zauważycie jak brunch powoli zamienia się w kolację! A jeżeli zadbacie o stałą dostawę pachnącej kawy, herbaty i czegoś zimnego, lekko musującego, gwarantujemy – ogłoszą Was bezapelacyjnymi mistrzami weekendowego, śniadaniowego ucztowania.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W przygotowaniu przepysznego brunchu pomoże Kasia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Burgery z omletem, marynowanymi buraczkami, serem i bekonem w bułeczkach maślanych
- Tosty z awokado, grillowanymi pomidorami i jajkami przepiórki
- Hiszpański omlet ziemniaczany z salsą z pieczonej papryki
- Drożdżowe ślimaczki cynamonowe z waniliowo-cytrynowym kremem
- Domowa granola z jagodowym smoothie
- Słodko-słone puszyste racuszki z batatami z orzechowym sosem karmelowym