Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 1 lipca 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy Wy też uwielbiacie Burgery? Chyba każdy ma czasem ochotę na zjedzenie pysznej, wielopoziomowej kanapki, z ciągnącym się serem i chrupiącymi dodatkami! A co powiecie na burger w stylu włoskim z dodatkiem bazylii i parmezanu? Albo pikantny burger inspirowany smakami dalekiego meksyku z sosem chipotle? Jeżeli marzy się wam podróż dookoła świata i testowanie regionalnych burgerów to te warsztaty są właśnie dla Was! Marco zabierze was w niesamowitą wyprawę tropem sera cheddar i sosu na bazie miso. Od orientu przez ciepłą Kubę, a wszystko to w naszej Akademii! Zapoznajcie się z pięcioma propozycjami dań na ten wieczór!
Menu:
- Włoski burger z indyka, podany z serem Parmigiano Reggiano ChNP, oregano i mozzarellą di Bufala ChNP
- Irlandzki burger z kurczakiem faszerowanym serem cheddar, podany ze smażonym porem, sałatką i sosem miodowym
- Kubański burger z serem szwajcarskim, gotowaną szynką i piklami
- Koreański burger wołowy z piklowaną cebulą, rzodkiewką i majonezem na bazie miso
- Meksykański pikantny burger z wołowiny z sosem chipotle, świeżą miętą i chili
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Różnorodne inspiracje na burgery zapewni Wam Marco, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.