Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 6 lutego 2021r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jak już dobrze wiecie uwielbiamy burgery! Te wielopoziomowe kanapki są specjalnością naszego szefa kuchni Marco, który tym razem zabierze Was w niesamowitą podróż po smakach świata! Orientalne smaki indonezyjskiego burgera z kimchi, a może wersja meksykańska z sosem chipotle? Podczas warsztatów w naszej Akademii, poczujecie się jak na dalekiej wyprawie w najsmaczniejsze regiony świata! Dowiecie się jak odpowiednio przygotować mięso na burgera oraz z jakimi dodatkami najlepiej go połączyć.
Nie ma to jak Burger! I to własnoręcznie zrobiony!
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.
Menu:
- Włoski burger z indyka ze szpinakiem, majonezem i Parmigiano Reggiano ChNP
- Indonezyjski burger wołowy z karmelizowanym bekonem, kimchi i sosem z sambal oelek
- Meksykański burger wołowy w stylu nacho z sosem chipotle
- Marokański burger wołowy aromatyzowany makiem i kuminem podany z domowym majonezem z harissy
- Holenderski burger z kurczaka z serem Gouda, pomidorem i sosem barbeque
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W burgerową podróż dookoła świata zabierze Was Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.