Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 31 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy Wy też przepadacie za burgerami? Jeśli tak, to kurs poświęcony przyrządzaniu burgerów inspirowanych kuchniami światami jest dla Was idealny! Burger hawajski, czy teksański? A może po grecku? Przyrządzenia takiego rodzaju „kanapki” jest miliony. I choć – jak zawsze powtarzamy – definicja opisuje to danie jako przedstawiciela grupy Fast-food, nie musi się ono kojarzyć tylko z tym określeniem. Na kursie dedykowanym burgerom Marco pokaże Wam pięć super możliwości niekoniecznie przypominających klasyk z kotletem w środku. Każdy znajdzie coś dla siebie podczas tego spotkania, a dodatkowo, nauczy się to przygotowywać. Pięć odsłon, pięć kombinacji smakowych, pięć typów kuchni. Bogate w dodatki, kolory, zawsze sycące i smaczne – burgery świata!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Pomysły na sos mięsny do makaronu przekaże Wam Marco Ghia, mięso zapewni Taste Store, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Teksański cheese burger z wołowiną, jalapeño, kremowym serkiem i czerwoną cebulą
- Wietnamski Banh Mi Burger z pikantnym sosem, wołowiną, ogórkami i kolendrą
- Tandoori Chicken Burger - indyjski burger z kurczakiem, świeżymi ziołami, topionym serem, warzywami i sosem jogurtowym z miętą
- Burger z ciecierzycy w stylu greckim z pieczoną papryką, sałatą, reliszem z pomidorów oraz sosem tzatziki
- Hawajski burger z grillowanym ananasem, wieprzowiną, pomidorami, serem i sosem teriyaki