Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 11 maja 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Najlepiej chleb upiec w domu. Dlaczego? Wtedy mamy pewność, co się w nim znajduje. Możemy decydować o zastosowaniu w nim zdrowych składników. Potem już tylko decyzja o dodatkach. Warsztat dedykowany wypiekom chleba, zmotywuje Was do spróbowania innych wariantów niż tylko chleb pszenny, graham, czy z pełnego ziarna. Włoskie inspiracje zawsze dają powiew w kulinariach. Nie tylko pieczywo, ale najbardziej popularny element, za którym przepada wiele osób – masło, pojawi się w kilku odsłonach: od pikantnego, poprzez delikatne i ziołowe, aż do słodkiego. Nie zastanawiajcie się długo, nowe pomysły na śniadanie czekają.
Niepowtarzalnie pachnącą chlebem sobotę zagwarantuje Wam Marco Ghia, a pieczenie umożliwią Wam piekarniki z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Domowy zakwas do chleba
- Chleb kukurydziany z Parmigiano Reggiano i ostrą papryczką kalabryjską
- Chleb z oliwą extra vergine, siemieniem lnianym i miodem
- Chleb żytnio-maślany
- Chleb piwny
- Słodka Brioche maślana
- Masła: z dzikim czosnkiem i ziołami, cynamonowo-waniliowe, pomidorowe z tabasco, miodowo-pistacjowe, czekoladowe
- Degustacja włoskich wędlin z chlebem