Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 2 sierpnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Już po raz drugi zapraszamy na spotkanie z naszym włoskim szefem kuchni, który tym razem przedstawi Wam możliwości łączenia konkretnych produktów wykorzystanych w potrawach z trunkami. Dzięki poznanym zestawieniom, będziecie mogli urządzać podobne gotowanie i serwowanie odpowiednich drinków w Waszych domach, czy ogrodach… Pomysłów na ciekawe połączenia jest niezliczenie wiele, ale uwierzcie nam, że podczas kursu z Marco, poznacie takie, które przypadną Wam do gustu najbardziej. Takiej fuzji jeszcze nie doświadczyliście. Mamy nadzieję, do zobaczenia!
Uwaga: w warsztacie mogą brać udział osoby 18 +
W przyrządzeniu przepysznych potraw pomoże Wam Marco Ghia, trunki dostarczy Martini, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Martini Royale (Martini Bianco, Prosecco, sok z cytryny)
- Kalafiorowe szoty z serem Grana Padano z miętą i rozmarynem
- Mini kruche ciasteczka z sera Grana Padano z majonezem cytrynowym i szynką prosciutto cotto
- Pink Martini Mojito (Pink Martini, mięta, brązowy cukier, tonik)
- Pełnoziarniste mini pizze z pomidorami, anchovis, świeżą bazylią i kaparami
- Cielęce pulpety serwowane z zielonym sosem, grzankami, żółtkiem, ogórkami, pietruszką i oliwą z oliwek extra vergine z chrupiącymi ziemniakami
- Martini americano (Red Martini, Bitter Martini, tonik)
- Mix owoców morza z ostrą chili, sosem TABASCO®, czosnkiem, białym winem, pietruszką i grillowanym chlebem
- Martini Fiero z tonikiem (Martini Fiero, Red Orange, tonik)
- Mini Panna cotta z jagodami