Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 17 maja 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Kto z Was rozpoczął już biesiadowanie pod chmurką z Martini i szuka pomysłów na parowanie tego wybornego trunku z przekąskami? Zapraszamy do naszej Akademii po inspirujące przepisy, które można świetnie połączyć z poszczególnymi drinkami na bazie Martini. Marco pokaże Wam ciekawe zestawy, o których również przeczytacie poniżej w menu. Przybywajcie, namawiajcie bliskich i wspólnie cieszcie się sobą oraz smakowitymi połączeniami. Tym razem nie sugerujemy Wam przynoszenia pudełek na żywność, bo będzie tak pysznie, że na pewno nic nie zostanie na później. Czekamy na Was!
Dobrą zabawę i przydatne informacje otrzymacie dzięki Marco Ghia, bazę do drinków Martini, a przyrządzenie potraw umożliwią Wam sprzęty z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Zawijasy z prosciutto, cukinią i serem Parmigiano Reggiano
- Chrupiące kubeczki z ogórka wypełnione serem Gorgonzola i miodowym kremem
- LONG DRINK: MARTINI® ROSSO & TONIC
- Mini cartocci, czyli paczuszki z kalamarów nadziewane groszkiem i sosem pomidorowym
- Piadina, czyli gorący chleb z miękkim serem włoskim stracchino, pomidorami i rukolą
- LONG DRINK: MARTINI ROSATO & POMARAŃCZA
- Krążki cebulowe z sosem serowym i octem balsamicznym z Modeny
- Mini burgery z krewetkami
- LONG DRINK: MARTINI BIANCO & MIĘTA
- Żeberka w glazurze bourbon
- Amaretti, czyli mięciutkie ciasteczka migdałowe z kremem zabajone
- LONG DRINK: MARTINI AMBRATO & IMBIR