Na darmowy warsztat kulinarny zaprasza Was Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Bezpłatne warsztaty kulinarne online, które odbędą się 27 listopada 2020 od 15:00 do 15:45.
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem upieczemy przepyszne kruche ciasto, czyli Crostatę z owocami persymony i migdałami.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.
Jeżeli macie ochotę gotować z nami, kliknijcie w link do wydarzenia na Facebooku. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki na 4 osoby (forma o śr. 26 cm)
- 330 g mąki 00
- 110 g masła
- 110 g cukru
- 2 jajka M oraz 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g umytych owoców persymony (kaki)
- 20 g cukru trzcinowego
- 100 g migdałów
- skórka z 1 cytryny
Dodatkowo:
- Cukier puder
Co potrzebujemy do gotowania:
- tortownica o średnicy 26 cm
- papier do pieczenia
- folia spożywcza
- wałek do ciasta
- stolnica
- nóż, widelec,
- radełko, foremki lub wykrawaczka do ciasta
- sitko do cukru pudru