Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 28 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy Wy też jesteście zdania, że czekolada to królowa świata słodyczy? Kurs poświęcony temu smakołykowi rozwieje Wasze wątpliwości, jeśli takie posiadacie. Gorzka, mleczna, z dodatkami…kto nie próbował jej różnych wersji, nie wie, co to rozkosz dla kubków smakowych. U nas na kursie pokażemy Wam jeszcze inne możliwości jedzenia tej pyszności niż tylko w tabliczce. Marco wybrał dla Was potrawy z różnych stron świata, właśnie po to, by zapoznać Was – uczestników czekoladowej rozpusty z szerokim wachlarzem wykorzystania tego niezwykłego surowca. Przekonacie się, co można zrobić z czekoladą w Anglii, Kanadzie, Szkocji czy Indonezji. Nie zabraknie oczywiście włoskiej opcji. My już czujemy zapach kakao… A Wy?
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Wesoły, pachnący czekoladą czas i same pyszności zagwarantuje Marco, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Angielskie ciastka pomarańczowo-czekoladowe typu brownie
- Mini czekoladowe babeczki z karmelizowanymi bananami i syropem klonowym w stylu kanadyjskim
- Czekoladowy fudge szkocki bez mąki z whisky oraz kawą
- Pudding czekoladowy z awokado serwowany z cynamonem i orzechami laskowymi po indonezyjsku
- Włoskie dyniowe cheesecake z polewą czekoladową i solą morską