• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: CZEKOLADA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 28 lutego 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 28 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Czy Wy też jesteście zdania, że czekolada to królowa świata słodyczy? Kurs poświęcony temu smakołykowi rozwieje Wasze wątpliwości, jeśli takie posiadacie. Gorzka, mleczna, z dodatkami…kto nie próbował jej różnych wersji, nie wie, co to rozkosz dla kubków smakowych. U nas na kursie pokażemy Wam jeszcze inne możliwości jedzenia tej pyszności niż tylko w tabliczce. Marco wybrał dla Was potrawy z różnych stron świata, właśnie po to, by zapoznać Was – uczestników czekoladowej rozpusty z szerokim wachlarzem wykorzystania tego niezwykłego surowca. Przekonacie się, co można zrobić z czekoladą w Anglii, Kanadzie, Szkocji czy Indonezji. Nie zabraknie oczywiście włoskiej opcji.  My już czujemy zapach kakao… A Wy?

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes. 

Wesoły, pachnący czekoladą czas i same pyszności zagwarantuje Marco, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Udostępnij21
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Angielskie ciastka pomarańczowo-czekoladowe typu brownie
  • Mini czekoladowe babeczki z karmelizowanymi bananami i syropem klonowym w stylu kanadyjskim
  • Czekoladowy fudge szkocki bez mąki z whisky oraz kawą
  • Pudding czekoladowy z awokado serwowany z cynamonem i orzechami laskowymi po indonezyjsku
  • Włoskie dyniowe cheesecake z polewą czekoladową i solą morską
Udostępnij21
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra