Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 10 marca, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kurs gotowania, który poprowadzi Marco jest w pełni poświęcony jednemu z najbardziej znanych słodkich przysmaków – czekoladzie. Marco opowie Wam o rodzajach czekolady, zawartości kakao, jak wybrać tę najlepszą i najbardziej odpowiednią do przygotowania konkretnego dania. Czekolada wspaniale smakuje nie tylko jako deser, ale sprawdza się idealnie również jako dodatek do dań wytrawnych. Na kursie przygotujecie dania, które na pierwszy rzut oka mogą budzić zdziwienie, jednak po ich spróbowaniu będziecie wiedzieć, że warto było je przyrządzić. Zrobicie sos vinaigrette w wersji czekoladowej, który idealnie łączy się z wieloma potrawami, czy połączycie dwa zupełnie różne smaki w postaci aromatycznego 36 miesięcznego Parmigiano Reggiano z bardzo wyrazistą czekoladą o zawartości kakao 99%.
Warsztat będzie na pewno słodki z nutą wytrawności 🙂
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Smażona w głębokim oleju cykoria endywia z gruszką i czekoladowym vinaigrette
- Dyniowe risotto z 36 miesięcznym Parmigiano Reggiano i 99% czekoladą
- Ogon wołowy duszony z warzywami i sosem z 78% czekoladą, serwowany z pieczonymi ziemniakami i tymiankiem
- Sałatka z grillowanym Asiago i czekoladą
- Czekoladowy suflet z kremem pistacjowym