Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn “Kuchnia“ mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 27 października 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Czekolada gorzka, mleczna, z dodatkami lub bez, podana jako deser, lub jako dodatek do dań wytrawnych. Czekoladowe lody, ciasteczka, ciasta, mięso w sosie czekoladowym, czekoladowy makaron na słodko i wytrawnie, owoce maczane w czekoladzie, suflety czekoladowe, torty, torciki i wiele wiele innych – to wszystko składa się na czekoladową miłość, która jest dobra na wszystko, na wyśmienity humor, na chandrę, na przyjęcie, na kolację z ukochaną osobą. Na warsztatach czekoladowych z Cristiną pogłębicie lub rozkochacie się w tym afrodyzjaku na nowo! Najpierw porozmawiacie o czekoladzie, o jej jakości, smaku, intensywności, zawartości kakao i łączeniu smaków. Następnie przejdziecie do gotowania, aby przyrządzić dania, począwszy od przystawki po deser, a do wszystkich użyjecie różnego rodzaju czekolady.
Będzie słodko, wytrawnie, słono a na pewno wyjątkowo pysznie!
Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują „Kuchnia” Magazyn dla Smakoszy i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.
Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Menu:
- Wytrawne czekoladowe babeczki nadziewane kremem z majonezu z różnymi dodatkami
- Czekoladowe tagliatelle z sosem z Gorgonzoli Dolce, orzechów włoskich i rukwi wodnej
- Domowe tortelli ze szpinakiem, masłem, cebulką, rodzynkami, jajkiem, pietruszką, cynamonem i czekoladą
- Żeberka z sosem ‘mole’ z kakao i cynamonem podane z puree ze słodkich ziemniaków
- Torta caprese, czyli tradycyjne czekoladowe ciasto bez mąki prosto z wyspy Capri