• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

CZEKOLADOWE LOVE

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 27 października 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn “Kuchnia“  mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 27 października 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).

Czekolada gorzka, mleczna, z dodatkami lub bez, podana jako deser, lub jako dodatek do dań wytrawnych. Czekoladowe lody, ciasteczka, ciasta, mięso w sosie czekoladowym, czekoladowy makaron na słodko i wytrawnie, owoce maczane w czekoladzie, suflety czekoladowe, torty, torciki i wiele wiele innych – to wszystko składa się na czekoladową miłość, która jest dobra na wszystko, na wyśmienity humor, na chandrę, na przyjęcie, na kolację z ukochaną osobą. Na warsztatach czekoladowych z Cristiną pogłębicie lub rozkochacie się w tym afrodyzjaku na nowo! Najpierw porozmawiacie o czekoladzie, o jej jakości, smaku, intensywności, zawartości kakao i łączeniu smaków. Następnie przejdziecie do gotowania, aby przyrządzić dania, począwszy od przystawki po deser, a do wszystkich użyjecie różnego rodzaju czekolady.
Będzie słodko, wytrawnie, słono a na pewno wyjątkowo pysznie!

Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują „Kuchnia” Magazyn dla Smakoszy i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.

Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Wytrawne czekoladowe babeczki nadziewane kremem z majonezu z różnymi dodatkami
  • Czekoladowe tagliatelle z sosem z Gorgonzoli Dolce, orzechów włoskich i rukwi wodnej
  • Domowe tortelli ze szpinakiem, masłem, cebulką, rodzynkami, jajkiem, pietruszką, cynamonem i czekoladą
  • Żeberka z sosem ‘mole’ z kakao i cynamonem podane z puree ze słodkich ziemniaków
  • Torta caprese, czyli tradycyjne czekoladowe ciasto bez mąki prosto z wyspy Capri
Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra