Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, wraz z Magazynem Kuchnia mają przyjemność zaprosić Was na zajęcia kulinarne, które odbędą się 19 października 2019 w godz. od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zajęcia kulinarne z kawą w roli głównej
Czy Wy także należycie do tych osób, które nie wyobrażają sobie dnia bez kawy? Jeśli tak, to wspaniale, bo to specjalnie dla Was mamy zajęcia kulinarne, podczas których nie tylko będziemy pić ten życiodajny napój. Pełni energii przygotujemy też nieziemskie desery z kawą. Beza, pudding, włoska panna cotta, ptyś i crostata – to wszystko przyrządzimy wspólnie z Marco. Będzie dużo pracy, ale efekty w postaci wrażeń wizualnych, smakowych i aromatycznych wynagrodzą wszystkim cały trud. Mamy nadzieję, że nie będziecie się zbyt długo zastanawiać. W naszej Akademii już pachnie włoską kawą. No, to komu espresso?
Desery z kawą przygotujecie wraz z Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Beza kawowa z kremem mascarpone, gorzką czekoladą i chrupiącymi ziarnami kawy
- Bonet al caffè, czyli kawowy pudding serwowany z bitą śmietaną
- Mini panna cotta z lukrecją i galaretką z espresso
- Bigne, czyli ptyś z kremem kawowym
- Mini crostata z kawowo-czekoladowym kremem custard i solą morską