• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

DOBRANA PARA: POMIDOR I MOZZARELLA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 25 maja 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 maja 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Z czym najbardziej lubicie łączyć pomidory? A może jeszcze tego nie wiecie? W kuchni włoskiej warzywa te bardzo lubią się z wszelkimi serami. Warsztat o dobranej parze, postanowiliśmy zadedykować serowi Mozzarelli i właśnie pomidorom. W bogatej kuchni Italii połączenie to występuje bardzo często, ale myślimy, że takie, jakie zaprojektowała Cristina są Wam jeszcze nie znane lub przynajmniej nieskosztowane!  Mozzarella na rzymskiej pizzy, w różnych postaciach, ale zawsze w parze z pomidorami. Biel i czerwień, puszystość i świeżość, białko i błonnik. Po więcej informacji i przede wszystkim po umiejętności zapraszamy do naszej Akademii!

W kulinarnej przygodzie towarzyszyć  Wam będzie Cristina, ser dostarczy Galbani, pomidory Mutti, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij48
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pinsa Romana, czyli rzymska pizza z pomidorami San Marzano Mutti, kuleczkami mozzarelli Galbani, czarnymi oliwkami, anchois i natką pietruszki
  • Ubijana mozzarella classica Galbani serwowana z waflem z sera Grana Padano Galbani i pomidorkami ciliegini Mutti confit
  • Mini mozzarelle Galbani owinięte krokietem ziemniaczanym serwowane z sosem z pomidorków ciliegini Mutti i bukietem ziół
  • Mozzarella in carozza, czyli panierowana w chlebie z ostrym sosem pomidorowym na bazie Tabasco
  • Ciasteczka pomidorowe na passata Mutti z kremem z mozzarelli Galbani, oliwą, blanszowaną bazylią i octem balsamicznym
Udostępnij48
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra