Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 maja 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Z czym najbardziej lubicie łączyć pomidory? A może jeszcze tego nie wiecie? W kuchni włoskiej warzywa te bardzo lubią się z wszelkimi serami. Warsztat o dobranej parze, postanowiliśmy zadedykować serowi Mozzarelli i właśnie pomidorom. W bogatej kuchni Italii połączenie to występuje bardzo często, ale myślimy, że takie, jakie zaprojektowała Cristina są Wam jeszcze nie znane lub przynajmniej nieskosztowane! Mozzarella na rzymskiej pizzy, w różnych postaciach, ale zawsze w parze z pomidorami. Biel i czerwień, puszystość i świeżość, białko i błonnik. Po więcej informacji i przede wszystkim po umiejętności zapraszamy do naszej Akademii!
W kulinarnej przygodzie towarzyszyć Wam będzie Cristina, ser dostarczy Galbani, pomidory Mutti, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Pinsa Romana, czyli rzymska pizza z pomidorami San Marzano Mutti, kuleczkami mozzarelli Galbani, czarnymi oliwkami, anchois i natką pietruszki
- Ubijana mozzarella classica Galbani serwowana z waflem z sera Grana Padano Galbani i pomidorkami ciliegini Mutti confit
- Mini mozzarelle Galbani owinięte krokietem ziemniaczanym serwowane z sosem z pomidorków ciliegini Mutti i bukietem ziół
- Mozzarella in carozza, czyli panierowana w chlebie z ostrym sosem pomidorowym na bazie Tabasco
- Ciasteczka pomidorowe na passata Mutti z kremem z mozzarelli Galbani, oliwą, blanszowaną bazylią i octem balsamicznym