• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

DOMOWE PESTO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 20 października 2018 GODZ.: 19 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 20 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Jednym z idealnych kulinarnych połączeń jest makaron z domowym pesto przygotowanym ze świeżych ziół, włoskiego sera i aromatycznych dodatków takich jak chociażby domowe suszone pomidory, papryka, czy groszek. Na kursie z Marco dowiecie się jak własnoręcznie przygotować pesto w domowym zaciszu, jak połączyć odpowiednie smaki i składniki, aby się dobrze ze sobą komponowały. Przygotujecie różne rodzaje domowego pesto i połączycie je z makaronem. Wystarczy kilka świeżych i dobrych jakościowo produktów, aby stworzyć naprawdę pyszne danie!  
Będą klasyczne połączenia, takie jak pesto z suszonych pomidorów, które, notabene, przygotujecie sami, z bazylią i tymiankiem. W menu znajdzie się również coś bardziej niestandardowego jak chociażby pesto pistacjowe, czy pesto z pieczonej papryki z migdałami i oregano” Połączenia zaskoczą Was smakiem i uwierzcie nam, pesto od razu wkradnie się do Waszego domowego menu!

 

O ciekawe połączenia smaków zadba Marco Ghia, najlepszej jakości makaron Barilla, zioła Baziółka a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pesto pistacjowe z Parmigiano Reggiano, pietruszką i szczypiorkiem podane ze spaghetti pełnoziarnistym
  • Pesto z pieczonej papryki z migdałami i oregano podane z makaronem Bucatini
  • Pesto z zielonego groszku, ricotty i mięty z makaronem Fusilli
  • Pesto z domowych suszonych pomidorów, bazylią i tymiankiem z makaronem Linguine
  • Kalabryjskie pesto z ostrą papryką, migdałami, serem Pecorino i rozmarynem podane z makaronem Casarecce
Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra