Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 20 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jednym z idealnych kulinarnych połączeń jest makaron z domowym pesto przygotowanym ze świeżych ziół, włoskiego sera i aromatycznych dodatków takich jak chociażby domowe suszone pomidory, papryka, czy groszek. Na kursie z Marco dowiecie się jak własnoręcznie przygotować pesto w domowym zaciszu, jak połączyć odpowiednie smaki i składniki, aby się dobrze ze sobą komponowały. Przygotujecie różne rodzaje domowego pesto i połączycie je z makaronem. Wystarczy kilka świeżych i dobrych jakościowo produktów, aby stworzyć naprawdę pyszne danie!
Będą klasyczne połączenia, takie jak pesto z suszonych pomidorów, które, notabene, przygotujecie sami, z bazylią i tymiankiem. W menu znajdzie się również coś bardziej niestandardowego jak chociażby pesto pistacjowe, czy pesto z pieczonej papryki z migdałami i oregano” Połączenia zaskoczą Was smakiem i uwierzcie nam, pesto od razu wkradnie się do Waszego domowego menu!
O ciekawe połączenia smaków zadba Marco Ghia, najlepszej jakości makaron Barilla, zioła Baziółka a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Pesto pistacjowe z Parmigiano Reggiano, pietruszką i szczypiorkiem podane ze spaghetti pełnoziarnistym
- Pesto z pieczonej papryki z migdałami i oregano podane z makaronem Bucatini
- Pesto z zielonego groszku, ricotty i mięty z makaronem Fusilli
- Pesto z domowych suszonych pomidorów, bazylią i tymiankiem z makaronem Linguine
- Kalabryjskie pesto z ostrą papryką, migdałami, serem Pecorino i rozmarynem podane z makaronem Casarecce