Jakub Magnuszewski, uczestnik i finalista wielu prestiżowych konkursów barmańskich, wraz z Campari, mają przyjemność zaprosić na kurs kulinarny, który odbędzie się 28 lipca 2017, od 19:00 do 22:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Kiedy lato częstuje nas słoneczną i upalną aurą, każdy szuka sposobu na delikatne ochłodzenie. Istnieje wiele patentów na rześki powiew, jednak najlepiej zaufać tym najbardziej sprawdzonym. Włosi już dawno temu stworzyli recepturę na letnie orzeźwienie i zawarli ją w swoich trunkach. Mieszkańcy Płw. Apenińskiego wiodą prym w produkcji słodko-gorzkich, ziołowych alkoholi i wielu twierdzi, że robią to najlepiej na świecie. Wśród niezliczonej ilości różnorodnych marek alkoholi produkowanych we Włoszech prym wiedzie między innymi Campari . Na bazie tego alkoholu powstały koktajle, które dzisiaj uznawane są za klasyczne i doskonale sprawdzą się w upalne dni! Na kursie będziecie mieć niepowtarzalną okazję przygotować je pod okiem profesjonalisty, który o włoskich alkoholach wie wszystko! Poznacie tajniki odpowiedniego łączenia składników i ich proporcji. Nasz kurs kulinarny sprawdzi się zarówno dla amatorów, jak i osób chcących pogłębić swoją wiedzę w tym zakresie.
Oczywiście nie obejdzie się bez włoskich przekąsek, które przygotują dla Was Marco Ghia i Cristina Catese, włoscy kucharze Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Alkohol na warsztaty dostarczy nasz partner Campari , a chłodziarko-zamrażarka Supreme Dual NoFrost marki Whirlpool zadba o ich odpowiednią temperaturę.
Menu:
- Camparini
- Campari Tonic
- Americano
- Garibaldi
- Negroni