Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 25 listopada 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
„Domowy marcepan” to już szósty kurs gotowania, który Włoska Akademia Kulinarna organizuje wspólnie z magazynem „Kuchnia“.
Tym razem na kuchennych stołach zagości król słodyczy, czyli marcepan. Ten popularny przysmak można dostać w niemal każdym sklepie, a sposobów na jego wykorzystanie jest bardzo wiele. Marco na kursie pokaże Wam jak samemu przygotować domowy marcepan. Ma on nie tylko lepszy smak od tych kupnych, ponieważ w pracę wkładamy własny zapał i serce, ale również mamy pewność, że nie znajdą się w nim żadne niechciane składniki. Szef kuchni podpowie jak z łatwością zrobić masę migdałową, a następnie jak wykorzystać ją do przygotowania pysznych deserów – nie zabraknie włoskich przysmaków, takich jak granita po sycylijsku z marcepanem i cynamonem.
Będzie na pewno słodko i aromatycznie!
Więcej o marcepanie przeczytacie we grudniowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Jak zrobić domowy marcepan?
- Ciasteczka amaretti z ziarnami kawy
- Ciasto migdałowe z serem i czekoladą
- Marcepanowe ciasteczka z pistacjami i rumem
- Granita migdałowa prosto z Sycylii
- Migdałowe ciasteczka Cassatine