• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

DYNIA PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 15 listopada 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 15 listopada 2019 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć nauczycie się, jak przygotowywać pyszne potrawy z dyni.

Królowa polskiej jesieni – dynia – ma bardzo wiele odmian. Czasami trudno zdecydować się na tę konkretną i w dodatku umiejętnie wykorzystać ją w kuchni. Różnorodna struktura, charakterystyczny miąższ, skórka… Jak to wszystko opanować, aby przyrządzić smaczne dania z dyni, nie pozbawiając warzywa wartości? O tym wszystkim będziecie mieli okazję porozmawiać z naszym szefem kuchni – Marco, który nie tylko przekaże Wam swoje pomysły na dyniowe pyszności pod hasłem „Dynia po włosku” ale wytłumaczy, dlaczego do konkretnej potrawy lepiej używać dyni bardziej zwartej, a do której należy wybrać odmianę z większą ilością soku.

Przyrządzicie między innymi aksamitny krem dyniowy z chrupiącym płatkiem szynki parmeńskiej, mięciutkie tortelli z pomidorowym sosem, a kurs gotowania zakończycie tartą z amaretti. Ależ będzie pysznie…

Potrawy z dynią w roli głównej przygotujecie pod czujnym okiem Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij19
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Krem dyniowy z cynamonem i chrupiącą szynką parmeńską
  • Timballo, czyli zapiekanka z dyni i sera taleggio z orzechami laskowymi i aromatycznym sosem ziołowym
  • Tortelli dyniowe podawane z sosem pomidorowo-bazyliowym z serem Parmigiano Reggiano DOP
  • Dyniowe gnocchi na bazie sera ricotta z imbirem, cytryną oraz chrupiącym sezamem
  • Tarta dyniowa z amaretti i sosem z czerwonego wina oraz szałwią
Udostępnij19
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra