Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 lutego 2019 od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wracamy do naszej ulubionej potrawy kuchni włoskiej. Dlaczego? Dnia 9 lutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy! Tym razem pojawi się ona w nieco mniej znanej odsłonie. Cristina pokaże Wam, jak urozmaicić przyrządzanie tego popularnego i lubianego placka oraz jak zaskoczyć pomysłami współbiesiadników. Będzie pizza duża i mała. Pyszna i bardziej pyszna. Wegetariańska i z mięsem. My jesteśmy fanami Pizzy alla Parmigiana z bakłażanem. Ciekawe, która Wam najbardziej przypadnie do gustu. Zrobimy także mini calzone z szynką i serem, które można z powodzeniem zabierać ze sobą na lunch do pracy. Czekamy na Was!
Wspaniałą atmosferę i pyszną pizzę zagwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool. Ten dzień uczcimy także smakiem piwa z browarów marki Inne Beczki.
Menu:
- Ciasto na pizzę o różnym stopniu wilgotności
- Pizza alla Parmigiana z bakłażanem
- Pizza z hummusem i mortadelą bolońską
- Mini pizza Napoletana
- Mini calzone z szynką i serem