Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 22. listopada 2019 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Dzięki warsztatom dowiecie się, jak przyrządzić mięso z dzika, by zachwycało smakiem.
Czemu warto jeść dziczyznę?
Mięso dzika jest bardzo smaczne, aromatyczne i odżywcze! Czy wiedzieliście o tym? Dzik zaliczany jest do zwierząt łownych, a jego mięso charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza, a także cynku i selenu, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ma to znaczenie w profilaktyce anemii. Już niewielkie porcje zapewniają dostateczną ilość tych istotnych dla zdrowia pierwiastków.
Jak przygotować mięso w dzika? Warsztaty
Kurs gotowania dziczyzny to idealny czas na zdobycie dodatkowych umiejętności i pomysłów na przyrządzenie tego gatunku mięsa. Smakosze będą zachwyceni, a my jeszcze bardziej, widząc Wasze rozmarzone miny podczas uczty.
Z uwagi na to, że podczas warsztatów będzie serwowane piwo, spotkanie przeznaczone jest dla osób 18+.
Kurs gotowania poprowadzi Marco Ghia, piwo dostarczą Inne Beczki, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Pieczone grzanki z tymiankiem oraz paté z dzika i oliwek
- Papardelle Barilla z ragoût z dziczyzny oraz wina Chianti DOCG
- Terrina z dziczyzną w chlebowej skorupce z grzybami Porcini serwowane z sosem czosnkowo-miodowym
- Gulasz z dzika z duszonymi warzywami i grzankami z polenty
- Pan Pepato toscano, czyli aromatyczne ciasto toskańskie z suszonymi owocami podawane z gorącym zabajone i winem Marsala