• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

DZIK JEST DZIKI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 22 listopada 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 22. listopada 2019 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Dzięki warsztatom dowiecie się, jak przyrządzić mięso z dzika, by zachwycało smakiem.

Czemu warto jeść dziczyznę?

Mięso dzika jest bardzo smaczne, aromatyczne i odżywcze! Czy wiedzieliście o tym? Dzik zaliczany jest do zwierząt łownych, a jego mięso charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza, a także cynku i selenu, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ma to znaczenie w profilaktyce anemii. Już niewielkie porcje zapewniają dostateczną ilość tych istotnych dla zdrowia pierwiastków.

Jak przygotować mięso w dzika? Warsztaty

Kurs gotowania dziczyzny to idealny czas na zdobycie dodatkowych umiejętności i pomysłów na przyrządzenie tego gatunku mięsa. Smakosze będą zachwyceni, a my jeszcze bardziej, widząc Wasze rozmarzone miny podczas uczty.

Z uwagi na to, że podczas warsztatów będzie serwowane piwo, spotkanie przeznaczone jest dla osób 18+.

Kurs gotowania poprowadzi Marco Ghia, piwo dostarczą Inne Beczki, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij15
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pieczone grzanki z tymiankiem oraz paté z dzika i oliwek
  • Papardelle Barilla z ragoût z dziczyzny oraz wina Chianti DOCG
  • Terrina z dziczyzną w chlebowej skorupce z grzybami Porcini serwowane z sosem czosnkowo-miodowym
  • Gulasz z dzika z duszonymi warzywami i grzankami z polenty
  • Pan Pepato toscano, czyli aromatyczne ciasto toskańskie z suszonymi owocami podawane z gorącym zabajone i winem Marsala
Udostępnij15
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra