Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 14 października, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Toskania słynie nie tylko z pięknych krajobrazów i wyśmienitego wina. To kraina, która szczyci się również smacznym jedzeniem. Kuchnia jest prosta, domowa, aromatyczna, w której dużą rolę odgrywa dziczyzna, uchodząca za lokalny przysmak. Na naszym kursie gotowania szef Akademii Kulinarnej Whirlpool przygotuje z Wami tradycyjne potrawy toskańskie, których głównym składnikiem będzie właśnie dzik. Na początek zaproponuje Wam lekkie przekąski, następnie rozgrzewającą zupę, a potem przejdzie do konkretnych dań głównych, by wspólne gotowanie zakończyć pysznym deserem. Potrawy będą dzikie, aromatyczne i sycące!
Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool dopilnuje, by każdy z uczestników kursu wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy. Dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.
Menu:
- Bruschette z wątróbką z dzika i rozmarynem
- Tradycyjna włoska zupa pappa al pomodoro z kiełbasą z dzika
- Pappardelle al cinghiale, czyli makaron z dziczyzną po toskańsku
- Dzik po toskańsku
- Ciasto panpepato