Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 27 kwietnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Kwiecień to tak piękny miesiąc – słońce, czasem deszcz, ale już bliżej do lata i do letnich spotkań pod chmurką. Nasz szef kuchni Marco, ma w swojej głowie tysiące świetnych, kulinarnych pomysłów na takie wydarzenia, którymi chętnie się dzieli. Wychodząc na przeciw Wam i Waszym znajomym, którzy jeszcze u nas nie byli, postanowiliśmy zorganizować niezwykle dziki wieczór, gdzie oprócz wyjątkowych i nietuzinkowych przepisów na potrawy mięsne, znajdą się piwa Browaru Błonie i słodycz, za którą przepadają chyba wszyscy. Już ją zauważyliście w menu? Zabierajcie dobre nastroje, dzieci zostawcie w domach i podwińcie rękawy, bo oprócz miłej biesiady, będzie dużo pracy!
Dziką sobotę, dzięki przepysznym potrawom spędzicie wspólnie z Marco Ghia, piwa dostarczą Inne Beczki, mięso Taste Store, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Konserowane jajka serwowane z marmoladą z czerwonej cebuli na tostowanej focacci
- Włoski placek z batata, duszony dzik z bazylią oraz selerem naciowym
- Boczek pieczony w piwie serwowany z ziemniakami pieczonymi pod solą z rozmarynem i czosnkiem
- Żeberka wieprzowe pieczone w czerwonym winie i karmelizowaną cebulką czerwoną
- Pavlova z kremem śmietankowym i czekoladą oraz włoskimi orzechami