Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na wyjątkowy kurs gotowania, który odbędzie się 21 lipca 2017, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Na piątkowy warsztat Marco wybierze dla Was wyjątkowe sztuki surowego mięsa i pokaże jak przygotować z nich delikatne, aromatyczne potrawy. Dla smakoszy będzie to nie lada uczta, ale również doskonała okazja żeby spróbować tatara i carpaccio po raz pierwszy!
Cielęcina, wołowina przygotowywane na różne sposoby, tak aby każdy kawałek mięsa rozpływał się w ustach. A na deser kontynuacja carpaccio, tym razem w roli głównej ananas i truskawki!
Dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, o najwyższej jakości składniki zadba Befsztyk.pl, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool
Menu:
- New York beef tartare steak, czyli tatar po nowojorsku
- Polędwica cielęca po Piemoncku
- Carpaccio a’la Harry‘s Bar, którego nazwa wzięła się od weneckiej knajpki, w której po raz pierwszy zaserwowano to danie, a jej popularności dostarczał fakt, że przesiadywał w niej często Ernest Hemingway!
- Roladki wołowe z kremem Asiago
- Carpaccio z ananasa, z truskawkami i dressingiem cytrusowym