• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

EAT IT RAW, CZYLI TATAR I CARPACCIO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 21 lipca 2017 GODZ.: 19 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na wyjątkowy kurs gotowania, który odbędzie się 21 lipca 2017, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Na piątkowy warsztat Marco wybierze dla Was wyjątkowe sztuki surowego mięsa i pokaże jak przygotować z nich delikatne, aromatyczne potrawy. Dla smakoszy będzie to nie lada uczta, ale również doskonała okazja żeby spróbować tatara i carpaccio po raz pierwszy!

Cielęcina, wołowina przygotowywane na różne sposoby, tak aby każdy kawałek mięsa rozpływał się w ustach. A na deser kontynuacja carpaccio, tym razem w roli głównej ananas i truskawki!

Dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, o najwyższej jakości składniki zadba Befsztyk.pl,  a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool

Udostępnij73
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij4

Menu:

  • New York beef tartare steak, czyli tatar po nowojorsku
  • Polędwica cielęca po Piemoncku
  • Carpaccio a’la Harry‘s Bar, którego nazwa wzięła się od weneckiej knajpki, w której po raz pierwszy zaserwowano to danie, a jej popularności dostarczał fakt, że przesiadywał w niej często Ernest Hemingway!
  • Roladki wołowe z kremem Asiago
  • Carpaccio z ananasa, z truskawkami i dressingiem cytrusowym
Udostępnij73
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij4

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra