KURS GOTOWANIA: EMILIANO I WINO odbędzie się 15 kwietnia 2023 w godzinach 18:00 – 22:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Tym razem spotykamy się na wyjątkowych warsztatach Emiliano z winem. Podczas tej włoskiej biesiady będziecie gotować ulubione dania Emiliano i degustować pyszne wino. Poznacie styl kulinarny Emiliano, z którego będziecie mogli wziąć dla siebie tyle inspiracji, ile tylko zapragniecie.
Wspólnie z Emiliano zatracicie się w krojeniu, siekaniu, przyprawianiu i robieniu mieszu mieszu!
Będzie też okazja do wspólnego wypicia toastu. Do zobaczenia:-)
Z uwagi na to, że podczas warsztatów będzie serwowany alkohol w wydarzeniu mogą brać udział wyłącznie osoby pełnoletnie.
Menu:
- Pappa al pomodoro z serem buratta
- Wino Bertesca Vernaccia di San Gimignano DOC (Toskania)
- Gnudi, czyli toskańska potrawa na bazie ricotty i szpinaku serwowana z sosem z guanciale i pecorino
- Wino Arbinus Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi DOP Bio & Vegan (Lazio)
- Makaron z pikantną kalabryjską kiełbasą – ndują i żółtkami
- Wino Cantine Lavorata Cirò Rosso Classico Superiore (Kalabria)
- Stek picanha sous vide z sosem czosnkowym serwowany z pieczonymi warzywami
- Wino 1932 Primitivo di Manduria DOC (Puglia)
- Domowy włoski sernik z ricottą z Nutellą
- Wino Asti Spumante Dolce
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę, herbatę i wodę.
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.