Wyselekcjonowani przez firmę Le Barbatelle producenci win oraz szef kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool Marco Ghia mają zaszczyt zaprosić na wyjątkową kolację z degustacją regionalnych win i dań kuchni włoskiej. Zapraszamy 8 października 2019, od 20:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jeśli wino jest Twoją pasją, a parowanie trunków z potrawami to idealny przepis na udany wieczór, spotkanie, jakie oferujemy jest właśnie dla Ciebie. Wina, które przyjadą do Akademii z wybranych regionów Italii i dania, które dobraliśmy wspólnie z naszym szefem kuchni to wydarzenie, którego nie możesz ominąć. Tym razem będziecie tylko kosztować specjałów i wypoczywać, a nie gotować! Wspomnienie smaku wina i niezwykłej atmosfery zostanie na długo w Waszej pamięci, podobnie jak wiedza, którą zdobędziecie na FINE WINING DINNER, czyli na wyjątkowej kolacji w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Jesteśmy pewni, że aromaty, smaki i cała estetyka naszej kolacji umilą Wam jesienną codzienność. Bohaterami tego wieczoru będą regiony: Piemont oraz Wenecja Eugenejska. Zapraszamy do wspólnej podróży w głąb włoskich tradycji i kultury, podczas której informacje o winach przekażą Wam bezpośrednio producenci win: Serafini & Vidotto (Wenecja Eugenejska) oraz Voerzio Martini (Piemont).
Z uwagi na to, że spotkanie będzie poświęcone tematowi wina zapraszamy osoby powyżej 18. roku życia.
Wysokiej jakości wina dostarczy Le Barbatelle, pyszną, prawdziwie włoską kolację przyrządzi dla Was Marco Ghia, a będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Pinot Nero Giovane IGT delle Venezie, Serafini & Vidotto (wino czerwone) podawane z szynką Prosciutto San Daniele DOP i serem dojrzewającym Asiago DOP
- Nebbiolo delle Langhe DOC, Voerzio Martini (wino czerwone) podawane z Risotto al Nebbiolo
- Phigaia Rosso DOC, Serafini & Vidott (wino czerwone) podawane z gnocchi all Asiago, czyli regionalnymi gnocchi dyniowymi ze świeżym serem Asiago DOP
- Phigaia el Blanco IGT, Serafini & Vidotto (wino białe) podawane z Baccala alla Vicentina, czyli suszonym dorszem w stylu Vicenza
- Barolo DOCG, Voerzio Martini (wino czerwone) podawane z Brasato al Barolo, czyli duszoną wołowiną z winem Barolo DOCG
- Moscato d’Asti DOCG, Voerzio Martini (wino białe, musujące) podawane z klasycznym Tiramisu