• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

FINE WINING DINNER VOL.1

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 8 października 2019 GODZ.: 20:00 - 23:00

Wyselekcjonowani przez firmę Le Barbatelle producenci win oraz szef kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool Marco Ghia mają zaszczyt zaprosić na wyjątkową kolację z degustacją regionalnych win i dań kuchni włoskiej. Zapraszamy 8 października 2019, od 20:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Jeśli wino jest Twoją pasją, a parowanie trunków z potrawami to idealny przepis na udany wieczór, spotkanie, jakie oferujemy jest właśnie dla Ciebie. Wina, które  przyjadą do Akademii z wybranych regionów Italii i dania, które dobraliśmy wspólnie z naszym szefem kuchni to wydarzenie, którego nie możesz ominąć. Tym razem będziecie tylko kosztować specjałów i wypoczywać, a nie gotować! Wspomnienie smaku wina i niezwykłej atmosfery zostanie na długo w Waszej pamięci, podobnie jak wiedza, którą zdobędziecie na FINE WINING DINNER, czyli na wyjątkowej kolacji w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Jesteśmy pewni, że aromaty, smaki i cała estetyka naszej kolacji umilą Wam jesienną codzienność. Bohaterami tego wieczoru będą regiony: Piemont oraz Wenecja Eugenejska. Zapraszamy do wspólnej podróży w głąb włoskich tradycji i kultury, podczas której informacje o winach przekażą Wam bezpośrednio producenci win: Serafini & Vidotto (Wenecja Eugenejska) oraz Voerzio Martini (Piemont).

Z uwagi na to, że spotkanie będzie poświęcone tematowi wina zapraszamy osoby powyżej 18. roku życia.

Wysokiej jakości wina dostarczy Le Barbatelle, pyszną, prawdziwie włoską kolację przyrządzi dla Was Marco Ghia, a będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij42
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pinot Nero Giovane IGT delle Venezie, Serafini & Vidotto (wino czerwone) podawane z szynką Prosciutto San Daniele DOP i serem dojrzewającym Asiago DOP
  • Nebbiolo delle Langhe DOC, Voerzio Martini (wino czerwone) podawane z Risotto al Nebbiolo
  • Phigaia Rosso DOC, Serafini & Vidott (wino czerwone) podawane z gnocchi all Asiago, czyli regionalnymi gnocchi dyniowymi ze świeżym serem Asiago DOP
  • Phigaia el Blanco IGT, Serafini & Vidotto (wino białe) podawane z Baccala alla Vicentina, czyli suszonym dorszem w stylu Vicenza
  • Barolo DOCG, Voerzio Martini (wino czerwone) podawane z Brasato al Barolo, czyli duszoną wołowiną z winem Barolo DOCG
  • Moscato d’Asti DOCG, Voerzio Martini (wino białe, musujące) podawane z klasycznym Tiramisu
Udostępnij42
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra