Wyselekcjonowani przez firmę Le Barbatelle producenci win oraz szef kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool Cristina Catese mają zaszczyt zaprosić na wyjątkową kolację z degustacją regionalnych win i dań kuchni włoskiej. Zapraszamy 9 października 2019, od 20:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Jeśli wino jest Twoja pasją, a parowanie trunków z potrawami to idealny przepis na udany wieczór, spotkanie, jakie oferujemy jest właśnie dla Ciebie. Wina, które przyjadą do Akademii z wybranych regionów Italii i dania, które dobraliśmy wspólnie z naszym szefem kuchni to wydarzenie, którego nie możesz ominąć. Tym razem będziecie tylko kosztować specjałów i wypoczywać, a nie gotować! Wspomnienie smaku wina i niezwykłej atmosfery zostanie na długo w Waszej pamięci, podobnie jak wiedza, którą zdobędziecie na FINE WINING DINNER, czyli wyjątkowej kolacji w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Jesteśmy pewni, że aromaty, smaki i cała estetyka naszej kolacji umilą Wam jesienną codzienność. Bohaterami tego wieczoru będą regiony: Toskania oraz Wenecja Julijska. Zapraszamy do wspólnej podróży wgłąb włoskich tradycji i kultury, podczas której informacje o winach przekażą Wam bezpośrednio producenci win: Petrussa (Wenecja Julijska) oraz Donna Olimpia 1898 (Toskania).
Z uwagi na to, że spotkanie będzie poświęcone tematowi wina zapraszamy osoby powyżej 18. roku życia.
Wysokiej jakości wina dostarczy Le Barbatelle, pyszną, prawdziwie włoską kolację przyrządzi dla Was Cristina Catese, a będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Bolgheri Bianco DOC, Donna Olimpia 1898, (wino białe) podawane z toskańskimi grzankami, wędliną lardo i regionalnym paté
- Friulano Friuli Colli Orientali DOC, Petrussa, (wino czerwone) podawane z Risotto z ziołami i warzywami sezonowymi
- Sauvignon Friuli Colli Orientali DOC, Petrussa (wino białe) podawane z Frico, czyli regionalną potrawą Wenecji Julijskiej
- Bolgheri Campo Alla Giostra DOC, Donna Olimpia 1898, (wino czerwone) podawane z Pappardelle z ragu z dzika
- Bolgheri Superiore Millepassi DOC, Donna Olimpia 1898, (wino czerwone) podawane z tagliata z antrykotem
- Pensiero Venezia Giulia IGT Petrussa (wino białe) podawane z crostatą migdałową z truskawkami