• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

FINE WINING DINNER VOL.2

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 9 października 2019 GODZ.: 20:00 - 23:00

Wyselekcjonowani przez firmę Le Barbatelle producenci win oraz szef kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool Cristina Catese mają zaszczyt zaprosić na wyjątkową kolację z degustacją regionalnych win i dań kuchni włoskiej. Zapraszamy 9 października 2019, od 20:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Jeśli wino jest Twoja pasją, a parowanie trunków z potrawami to idealny przepis na udany wieczór, spotkanie, jakie  oferujemy jest właśnie dla Ciebie. Wina, które przyjadą do Akademii z wybranych regionów Italii i dania, które dobraliśmy wspólnie z naszym szefem kuchni to wydarzenie, którego nie możesz ominąć. Tym razem będziecie tylko kosztować specjałów i wypoczywać, a nie gotować! Wspomnienie smaku wina i niezwykłej atmosfery zostanie na długo w Waszej pamięci, podobnie jak wiedza, którą zdobędziecie na FINE WINING DINNER, czyli wyjątkowej kolacji w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Jesteśmy pewni, że aromaty, smaki i cała estetyka naszej kolacji umilą Wam jesienną codzienność. Bohaterami tego wieczoru będą regiony: Toskania oraz Wenecja Julijska. Zapraszamy do wspólnej podróży wgłąb włoskich tradycji i kultury, podczas której informacje o winach przekażą Wam bezpośrednio producenci win: Petrussa (Wenecja Julijska) oraz Donna Olimpia 1898 (Toskania).

Z uwagi na to, że spotkanie będzie poświęcone tematowi wina zapraszamy osoby powyżej 18. roku życia.

Wysokiej jakości wina dostarczy Le Barbatelle, pyszną, prawdziwie włoską kolację przyrządzi dla Was Cristina Catese, a będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij41
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bolgheri Bianco DOC, Donna Olimpia 1898, (wino białe) podawane z toskańskimi grzankami, wędliną lardo i regionalnym paté
  • Friulano Friuli Colli Orientali DOC, Petrussa, (wino czerwone) podawane z Risotto z ziołami i warzywami sezonowymi
  • Sauvignon Friuli Colli Orientali DOC, Petrussa (wino białe) podawane z Frico, czyli regionalną potrawą Wenecji Julijskiej
  • Bolgheri Campo Alla Giostra DOC, Donna Olimpia 1898, (wino czerwone) podawane z Pappardelle z ragu z dzika
  • Bolgheri Superiore Millepassi DOC, Donna Olimpia 1898, (wino czerwone) podawane z tagliata z antrykotem
  • Pensiero Venezia Giulia IGT Petrussa (wino białe) podawane z crostatą migdałową z truskawkami
Udostępnij41
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra