• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

FOOD PAIRING ŚWIĄTECZNY

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 15 grudnia 2018 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef kuchni w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 grudnia 2018 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Food Pairing, czyli jak stworzyć idealne połączenia smakowe, to niezwykle przydatna umiejętność ciesząca zarówno wykonawcę, jak i tego, który ma okazję tych połączeń skosztować. Grudniowy warsztat dedykowany sztuce tworzenia nietuzinkowych kombinacji będzie miał typowo świąteczny charakter.

W naszej Akademii będzie unosił się aromat włoskich serów świeżych oraz dojrzewających, o których pochodzeniu i właściwościach opowie Marco, później zapoznając Was z dodatkami, jakimi można podkreślić ich różnorodne smaki. Poznacie eksperymenty z parowaniem włoskich wędlin, grillowanych warzyw, anchois, a także będziecie mieli okazję wziąć udział w degustacji win.

Wieczór zakończy smakowita uczta ze specjalnymi słodkościami bożonarodzeniowymi, jak babki Pandoro i Panettone. We Włoszech, podczas Świąt – Natale właśnie takie znajdują się na stołach i… bardzo szybko znikają! A jak będzie u Was?

Marco Ghia nauczy Was, jak skomponować idealne smaki, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool. Sery, wędliny i wino najwyższej jakości dostarczy nasz  partner North Coast La Castelli.

Udostępnij2
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • 12 rodzajów sera: Mozzarella di Bufala Campana DOP / Mozzarella di Burrata DOP / Ricotta / Asiago Fresco / Provolone / Stracchino Parmigiano Regiano D.O.P. / Pecorino Toscano fresco D.O.P. / Pecorino Romano D.O.P. / Asiago Stagionato / Gorgonzola Piccante / Gorgonzola Dolce
  • 6 rodzajów wędlin: Pancetta Arrotolata / Salame Felino / Salame Bastone picante / Mortadella / Speck / Coppa
  • Anchois
  • 6 rodzajów wina: IGT Duca Enrico wytrawne / Valpolicella Linea Classica Bertani/ Plenio Casteli di Jesi Verdicchio Riserva DOCG Classico / Spumante Cuvee extra dry / Prosecco DOC extra dry
  • Piadina - typowy włoski, pszenny placek serwowany z różnymi dodatkami
  • A na zakończenie… bożonarodzeniowe słodkości…!
Udostępnij2
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra