Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 18 stycznia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Czy jedliście kiedyś czarny makaron lub ośmiorniczki w towarzystwie ziemniaków? Jeśli nie, to koniecznie powinniście spróbować! Zanim jednak będziecie rozkoszować się wyjątkowym smakiem owoców morza, najpierw sami je przygotujecie, a tego nauczy Was Cristina. Ze względu na walory zdrowotne, ciekawy wygląd i charakterystyczny zapach, frutti di mare są uznane za istotny element kuchni włoskiej. Przyrządzane są na wiele sposobów, jednak najpierw warto poznać odpowiednie tajniki, no a później, sposoby, jak je zjeść! W swoim otoczeniu macie pewnie niejedną osobę, która przez jakiś czas wzbraniała się przed spróbowaniem owoców morza, a dziś należy do ich fanów – przybywajcie razem! Nietuzinkowe kombinacje, doznania smakowe i wizualne bez wątpienia Was ucieszą.
Wspaniałą atmosferę i pyszne potrawy zagwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Makaron domowy z tuszem mątwy i owocami morza
- Smażone kalmary w sosie jogurtowym
- Kasza kus kus z małżami
- Ośmiornica podana z ziemniaczkami, kaparami i czarnymi oliwkami
- Małże pod pierzynką z bułki tartej i aromatycznej pietruszki