Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 4 listopada 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Apulia to wąski i długi region we Włoszech, tworzący obcas włoskiego buta, który z płodności swoich ziem zasłynął już w czasach starożytnych. Kuchnia apulijska obfituje w warzywa i owoce morza, które pojawiają się między innymi w makaronach, sałatkach i zupach. Tradycyjnym daniem Apulii jest potrawa zapiekana w naczyniu żaroodpornym, składająca się między innymi z bakłażanów, muli, sosu pomidorowego i cukinii posypanych z wierzchu serem pecorino.
Podczas tego spotkania Marco Ghia przybliży Wam niesamowitą kuchnię tego wyjątkowego regionu. Wspólnie przygotujecie potrawy, które charakteryzują obszar Apulii i będziecie delektować się ich smakami przy jednym stole.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Sałatka z ośmiornicą i ziemniakami
- Spaghetti z rybnym ragu' z pomidorami i czerwonym winem
- Mule zapiekane w brytfance z pomidorami, ziemniakami, cukinią i pecorino
- Kotleciki ze świeżych sardynek
- Smażone kuleczki ciasta z płynną czekoladą w środku