KURS GOTOWANIA: FRUTTI DI MARE I PROSECCO odbędą się 21 maja 2022 w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie bąbelki? A owoce morza? Jeżeli tak, warsztaty Frutti di mare i Prosecco są właśnie dla Was!
Na początek powitamy Was koktajlem Rossini, czyli prosecco połączonym z truskawkami, ale to nie koniec bąbelków.
Na kursie gotowania, Emiliano pokaże Wam, jak przygotować pyszne dania jak czarny makaron z owocami morza, krewetki w cieście kataifi, zapiekane mule i brzytwy i… jedno danie z ryb, czyli tatar z łososia serwowany na chrupiącej ryżowej grzance.
Każda potrawa będzie miała dopasowana inne włoskie Prosecco. Nie zabraknie afrodyzjaków, czyli owoców morza, pikantnych smaków, aksamitnych musów i chrupiących dań. Spróbujecie potraw, które zaspokoją Wasze apetyty na różne smaki.
Rekomendujemy przyjazd taksówką lub komunikacją miejską.
Ryby i owoce morza dostarczy nam Popularna Ryba, a wina – Le Barbatelle.
Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział wyłącznie osoby 18+.
Menu:
- Aperitif: koktajl Rossini
- Prosecco Le Vallate Extra Dry
- Zapiekany mix muli i brzytew
- PERLAGE Canah Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Spumante Brut Bio & Vegan
- Krewetki w cieście kataifi
- Le Manzane Millesimato Rose’ Brut
- Czarne spaghetti z mulami, kalmarami i krewetkami
- Springo Blue Rive di Formeniga Prosecco Superiore DOCG Millesimato Extra Brut
- Tatar z łososia na grzance ryżowej
- Domowe limoncello
- Panna cotta z musem malinowym i rozmarynem