Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim będą owoce morza. Warsztaty odbędą się 3 czerwca 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Cristina zabierze Was w kulinarną podróż nad wody Adriatyku. Będziecie przygotowywać i próbować ośmiorniczki, kalmary, a także małże św. Jakuba, odkryjecie najsmaczniejsze śródziemnomorskie przepisy z wykorzystaniem owoców morza. Cristina obali mity głoszące, że ich przygotowanie to trudne i pracochłonne zajęcie. W końcu pierwszą zasadą kuchni włoskiej (i Akademii Kulinarnej Whirlpool) jest prostota!
Wszystkie dania będziecie popijać kieliszkiem schłodzonego wina.
Dobrą zabawę gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Saute di cozze (duszone mule)
- Spaghetti alle vongole (makaron spaghetti z małżami)
- Cannolicchi al gratin (małże cannollicchi grillowane z bułką tartą)
- Cozze al gratin ( małże tradycyjne grillowane z bułką tartą)
- Zuppa di pesce (zupa rybna)
- Fagottini alle pere e cioccolato (ciasto zapiekane z gruszkami i czekoladą)