Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 3 lutego 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Frutti di mare – włoska rozkosz podniebienia. Amatorów tych przysmaków jest niezliczona ilość, jednakże nie wszyscy czują się na siłach, aby przygotować je samemu w domu. Cristina wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy chcą nauczyć się gotować owoce morza od podstaw, a także tym, którzy chcą poznać nowe, ciekawe, a przede wszystkim pełne smaku przepisy. Cristina opowie Wam tajniki, jak gotować mule i sprawdzać kiedy będą gotowe, jak przygotować ośmiornicę żeby była delikatna, a także jak smażyć kalmary, żeby nie były zbyt sprężyste.
Przygotujecie też wspólnie wyjątkowe tagliolini nero z sepią.
Czekamy na Was! Pamiętajcie, że liczba miejsc jest ograniczona!
Pyszne owoce morza gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool
Menu:
- Cannolicchi al gratin, czyli okładniczki al gratin
- Cous Cous z małżami i omułkami
- Tagliolini nero z sepią i krewetkami
- Ośmiornica alla catalana
- Smażone kalmary