• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

GĘSINA I WŁOSZCZYZNA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 28 października 2017 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“,  mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 28 października 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).

„Gęsina i włoszczyzna” to już piąty kurs gotowania, będący wspólną inicjatywą magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Gęsina to przysmak, który tradycyjnie przygotowywany jest w dniu Świętego Marcina. Niegdyś traktowana jako rarytas, następnie zapomniana, dziś znów cieszy się rosnącą popularnością. Cristina na kursie gotowania pokaże Wam, że gęsinę można wykorzystać do stworzenia wielu pysznych i ciekawych dań. Opowie o jej walorach, bo gęś to nie tylko wyjątkowy smak i chrupiąca skórka, ale również źródło  wartości odżywczych.
Cristina w swoich daniach połączy polską gęś z produktem, który podarowała nam w XVI w. królowa Bona – włoszczyzną. Brzmi banalnie, ale będzie naprawdę pysznie. Sami przygotujecie zdrowe kostki warzywne, które podkręcą smak wielu potraw. Dowiecie się w czym tkwi sekret idealnego bulionu na bazie gęsiny, a także przygotujecie aromatyczną zupę z domowym makaronem.
Deser będzie prawdziwą bombą smakową. Jeśli nie wierzycie w połączenie włoszczyzny z kremem waniliowym i biszkoptami to zapraszamy Was na kurs, będziecie zaskoczeni. 

Więcej o gęsi i warzywach przedstawionym Polakom przez Sforzę przeczytacie w listopadowym numerze magazynu „Kuchnia”.

Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.

Udostępnij1K
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pulpeciki z gęsi i włoszczyzny z sosem paprykowym i grzankami
  • Zdrowe kostki warzywne z wywaru na bazie gęsiny z dużą ilością włoszczyzny
  • Zupa z domowym makaronem, piersią z gęsi i Parmigiano Reggiano
  • Gęś z włoszczyzną i puree kalafiorowym
  • Dżem z włoszczyzny z kremem waniliowym i Lingue di Gatto
Udostępnij1K
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra