Marco Ghia kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 23 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Gęsina to przysmak, który tradycyjnie przygotowywany jest w dniu Świętego Marcina. Niegdyś traktowana jako rarytas, następnie zapomniana, dziś znów cieszy się rosnącą popularnością. Na kursie gotowania Marco przekaże Wam praktyczną wiedzę na temat rozbioru gęsi, ale również kaczki i kur. Po rozbiórce, z poszczególnych partii mięsa przyrządzicie smaczne, nietuzinkowe dania z kuchni francuskiej i koreańskiej. Dodatkowo nauczycie się szykować jaja w wersjach innych niż tradycyjne, takie jak chociażby jaja po benedyktyńsku.
Dzięki tej wiedzy przygotowywanie gęsi, czy kaczki nie będzie już takie straszne:) Gęś połączycie z jabłkiem, śliwką i żurawiną, a chrupiącą kaczkę z puree selerowym i miętą.
Będzie naprawdę pysznie!
Marco Ghia przekaże Wam mnóstwo nowej i użytecznej wiedzy, a pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Dla uczestników będziemy mieli niespodziankę na ugaszenie pragnienia w postaci piw z browaru rzemieślniczego Inne Beczki 🙂
Menu:
- Gęsie jajo na puree z zielonego groszku z miętą
- Jajko po benedyktyńsku
- Chrupiąca pierś z Kaczki na puree selerowym z chimichurri
- Duszone piersi z Gęsi z jabłkiem, suszoną śliwką i żurawiną z puree ziemniaczanym
- KFC – Korean Fried Chicken, czyli chrupiący ostry kurczak po koreańsku